MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’de yeni oluşan ve hızla gelişen 16 bin nüfuslu Üçevler Mahallesi’nde geride kalan 5 yıllık dönemde pek çok çalışmaya imza atıldı. Toplam büyüklüğü 3 bin 700 metrekare olan 3 adet parkın yanı sıra mahallede 40 bin 185 metre asfalt, 5 bin 934 ton asfalt yama, 22 bin 140 metre yol açma, 11 bin 406 metre tretuvar ve 5 bin 854 metre bisiklet yolu yapıldı. 5 yıllık dönemde 523 ton geri kazanım atığı toplandı.

Üçevler bölgesi hızlı gelişinin yanında belediyecilik anlamında birçok hizmet aldı. Nilüfer Belediyespor Tesisleri yanında yapılan kapalı antrenman salonu hizmete girerken aynı anda 3 branşa ev sahipliği yapan salon birçok okulun ve takımın uğrak mekanı haline geldi.

Muhtarlık binası, Aile Sağlığı Merkezi ve Nilüfer Belediyesi seramik atölyesinin bulunduğu tesis meydanı ile birlikte tamamlanırken Üçevler taksi durağı ve Üçevler Kafetarya hizmete sunuldu.

2007 yılında Nilüfer-Akkılıç Kütüphanesi’nde sunmaya başladığı kütüphane hizmetini çoğalarak sürdüren Nilüfer Belediyesi, 48. Kütüphaneler Haftası’nda kente bir kütüphane daha kazandırdı. Nilüfer -Akkılıç Kütüphanesi ve Nilüfer Çocuk Kütüphanesi ile çevrimiçi bağlantısı da olan bu yeni kütüphane kullanıcı okurlarına zengin kitap çeşidine erişme olanağı sunuyor. Kitapseverler böylece Nilüfer’in hangi kütüphanesine giderse gitsin, aynı ağ üzerinde hizmet verilebilmesi sayesinde kütüphanelerin tümünün koleksiyonundan

yararlanma fırsatı elde ediyor. Ödünç kitap alışverişi, internet erişimi, araştırma danışma hizmetleri, atölye çalışmaları ve okuryazar buluşmalarının gerçekleştiği Nilüfer Üçevler Kütüphanesi, iki katlı bir binada toplam 700 metrekare civarında bir kullanım alanına sahip.

Ayrıca Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu kapsamında heykeltrıaş Gutyrya Vyacheslav'ın ‘Adem ile Havva’ heykeli de Üçevler Kütüphanesi önüne yerini aldı. Sanatçı Meysem Samsun'un ‘Özgürlük Rüyası’ heykeli ise Üçevler Mahallesi Denizciler Caddesi’ndeki dönel kavşağa konuldu.

Mahalle sakinleri gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimlerinin yanı sıra halk dansları gösterileri, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koro konserleriyle de kültür ve sanatla buluşuyor.

Bu arada Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde 3 bin 679 kişiye ana-çocuk sağlığı, aile planlaması hizmeti verilmekte ve bu grup içerisinde yer alan yaşlı, bebek, çocuk, gebe ve 15-49 yaş aralığındaki kadınlar düzenli olarak evlerinde sağlık kontrolünden geçirilmektedir.

Veteriner İşleri Müdürlüğü de bölgeye beslenme odağı yerleştirerek kimsesiz hayvanlara sahip çıktı.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Son karar komite üyelerinin
Meşe ağacı yerinde kalsın
Üçevler Mk'dan park projesi
İmar değişikliği kararı
Üçevler Mahalle Komitesi yeni üyeleriyle buluştu.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…