MAHALLE HAKKINDA

2009 Yerel Seçimleri’nden sonra Nilüfer’e dahil edilen bir diğer bölgemiz de Kayapa oldu. Çamlık, İstiklal ve Zafer olmak üzere 3 ayrı bölgeden oluşan 2 bin 500 nüfusa sahip mahallede 5 yıllık dönemde 2 bin 802 metre asfalt kaplama, bin 577 ton asfalt yama, 22 bin 694 metre yol açma, bin 80 metre tretuvar, 480 metre bisiklet yolu yapılmıştır. Kayapa’da aynı dönemde bin 180 metrekare büyüklüğünde 1 adet park ve 260 metre uzunluğunda koşu yolu yapılmış; 177 ton geri kazanım atığı toplanmıştır.

Ayrıca 2 adet halı saha, meydan düzenlemesi, ilkokul binasının bakım onarımı ve basket sahası, Kayapa Parkı, öne çıkan projeler arasında yer alıyor. TOKİ Bölgesi’nde yaya geçişi için dere üstüne köprü yapılırken düğün salonunun bakım-onarımı yapıldı ve çatısı yenilendi. Ayrıca meydanda bulunan kahvehanenin üzeri eğitim amaçlı kullanılmak üzere revize edildi.

Nilüfer Belediyesi Kayapa’da da geleneksel sporlara sahip çıkmaya devam ediyor. Koşu stilleriyle geçmişten günümüze kadar uzanan yarışlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kayapa Rahvan At Yarışları’nın ardından Nilüferlilerin katıldığı festival tadında meydan konserleri yapılıyor. Yarışlara Bursa ve çevre illerden 100’e yakın yarışmacı katılarak kıyasıya mücadele ediyor.

Nilüfer Belediyesi ayrıca, Kayapa ve Görükle mera mevkiini kapsayan yaklaşık bin 200 hektarlık alanda yaklaşık 213 bin kişinin yaşayacağı  Nilüfer Ekokent projesini de katılımcı bir anlayışla hazırlandı.

Bölgede kurulan Kayapa Kadınlar Yardımlaşma Kalkınma ve Kültür Derneği ile birçok ortak proje geliştiriliyor. “Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın” projesiyle kadınlar sosyal yaşamın içerisine çekilirken, NİLSEM ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle çeşitli kurslar düzenleniyor. Ayrıca “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projesi, Nilüfer Kütüphaneleri’nin düzenlediği yazar buluşmaları etkinliği, gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimi, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Koro konserleri ve halk dansları gösterileri de Kayapa’da hayata geçirilen faaliyetler arasında.

Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy İlkokulu’na Atatürk büstü ve kaidesi, Kayapa Meydanı’na Atatürk Heykeli yaptırılmıştır.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Kayapa’ya yakma tesisi yaptırmayacağız!
Mahallelinin talepleri görüşüldü
Kayapa MK üyeleri bir araya geldi
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…