Kayapa burada, başkan nerede?
23.05.2016
15:00

Kayapa'da yapılması planlanan çöp depolama ve yakma tesisine karşı çıkan Kayapalılar, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne katılarak tesisle ilgili itirazlarını sunmak istediler. Belediye binası önünde toplanan Kayapalılar içeriye alınmayarak bölgeden uzaklaştırılmak istendiler. Kayapa, Güngören, Hasanağa ve Maksempınar mahallelerinden gelen çoğu kadın çok sayıda mahalleli belediye binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Şikayetlerini dile getirmek isteyen mahalleliler hiçbir muhatap bulamayarak ‘Kayapa bizimdir, bizim kalacak,’ ‘Kayapa burada, başkan nerede’ sloganlarıyla eylemlerini bina önünde sürdürdüler. Meclis kararını bekleyenler arasında Bursa Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisine Hayır Platformu bileşenleri de yer aldı. Toplanan yüzlerce itiraz dilekçesi ve eylemlere rağmen saatler süren bekleyişin ardından, meclisten tesisin Kayapa’ya yapılması kararı çıktı. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, meclis sonrası yaptığı açıklamada, askı itirazlarının reddedilmesiyle ilgili raporun CHP'li ve MHP’li meclis üyelerinin red oylarına rağmen, AKP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile tesisin Kayapa’ya yapılması kararının alındığını söyledi. Bu üzücü kararın ardından kadınlar tepkilerini sürdürerek çocuklarının ve torunlarının geleceklerini yaktırmayacaklarını, mücadelelerini sonuna kadar devam ettireceklerini söylediler.

Bizler de, bileşeni olduğumuz Bursa Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisine Hayır Platformu olarak, hukuki sürecin takipçisi olacağız ve mücadeleye devam ederek Kayapa’ya yakma tesisi yaptırmayacağız!

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…