MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in örnek bölgelerinden biri olan Yüzüncü Yıl Mahallesi kısa zamanda çok hızlı gelişim gösterdi. Geride kalan 5 yıllık dönemde toplam alanı 32 bin 410 metrekare olan 6 adet park, toplam bin 545 metre uzunluğunda 2 adet koşu/yürüyüş yolu yapılan mahallede 584 ton geri kazanım atığı toplandı.

Yine aynı dönemde 10 bin 510 metre asfalt kaplama, 275 ton asfalt yama, 3 bin 150 metre yol açma, 6 bin 865 metre tretuvar, 2 bin 969 metre bisiklet yolu çalışması yapıldı.

Nilüfer Belediyesi hızla gelişim gösteren ve göç alan bölgede pek çok önemli projeye imza attı. Yüzüncü Yıl’da Nazım Hikmet Kültürevi, Ayvalı Dere çevre düzenlemesi, Yüzüncü Yıl Spor ve Gençlik Merkezi gibi dev hizmetlerin yanında yap-işlet-devret şeklinde ve çeşitli işbirliği protokolleriyle birçok proje de hayata geçti. Yüzüncü Yıl Hizmet Binası inşaatı da bu kapsamda devam etmektedir.

400 kişilik sahnesi, 2 sanat galerisi, 2 çok amaçlı salon, kütüphane ve kafeteryasıyla örnek bir proje olarak kapılarını açan Nazım Hikmet Kültürevi, bölgeye cazibe kattı. Nazım Hikmet Kültürevi açıldığı günden bu yana her gün bir etkinliğe ev sahipliği yaparken, çatısı altında bulunan Türkiye’nin ilk Şiir Kütüphanesi de fark yaratıyor. Nazım Hikmet Kültürevi’nde Dünya Sesleri Nilüfer’de, Ustalar Nilüfer’de, Anadolu Ezgileri Nilüfer’de konserleri, tiyatro oyunları, liselerarası müzik yarışması seçmeleri, Tiyatro Festivali, Tango Festivali ve sergiler ile çok sayıda kültürel ve sanatsal etkinlikler yapılmaktadır.

Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu kapsamında yapılan ve Yüzüncü Yıl Mahallesi’ne yerleştirilen heykeller ise şöyle:

“Sınırlar” – Bertha Shortiss: Emir-Koop İlkokulu önündeki park

“Kuş” – Salah Hammad: Yalıköy Çiftliği Kavşağı

“Müzik” – Valeri Jikia: Nazım Hikmet Kültürevi Önü

“Özgürlük Arzusu“ – Esfandyar Moradpour: Saygınkent Kavşağı

“ Gerçek Aşk“ – Weongeun Kim: Saygınkent Yanı Akuğur Önü

 

Nilüfer Belediyesi, büyüyen ve modern yapısıyla gelişen kentte, akılcı projelere imza atarak aynı anda birçok kesime hitap etmeye devam ediyor. Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde hayata geçirdiği projeyle bölgeye muhtarlık binası, Mahalle Komitesi Ofisi ve Yüzüncü Yıl Spor Kulübü Derneği ile spor tesisi de bu dönemde hizmete açıldı. Modern görünümüyle bölgeye ayrı bir hava katan proje yaklaşık bin 900 metrekare alan üzerine inşa edildi. 750 metre kare kapalı alana sahip projede 40x20 ölçülerinde bir halı saha, 300 metre kare alanda sosyal tesis ile Muhtarlık ve Mahalle Komitesi ofisini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca proje kapsamında çim alanlar, yürüyüş yolları ve oturma alanları da tasarlandı.

Bölgede muhtarlık ve Mahalle Komitesi üyeleri aynı çatı altında çalışmalarını sürdürme imkanı verilirken, amatör spor kulübü de modern bir tesise kavuşma imkanı buldu. Ayrıca binada kadınlara yönelik meslek edindirme eğitimleri de verilmektedir.

Bölgede çözümü beklenen Ayvalı Dere ile ilgili Nilüfer Belediyesi üzerine düşeni yaptı. Uyguladığı her projede katılımcılığı ele alan Nilüfer Belediyesi, Ertuğrul, Altınşehir, Yüzüncü Yıl ve Özlüce mahalle sakinlerini bir araya getirerek, Ayvalı Dere’nin ıslah çalışmaları öncesi görüş ve önerilere kulak verdi. Düzenlenen forumda yetki sahibi olan BUSKİ’nin yapmayı planladığı ıslah çalışması, bölgedeki ulaşım ve imar planı masaya yatırılırken, Nilüfer Belediyesi’nin de yaptığı kısmi çevre düzenlemesi hakkında da katılımcılara bilgi verildi. Ayvalı Dere’de DSİ ve BUSKİ arasında yetki karmaşası vatandaşa da olumsuz yansıyor. DSİ’nin mülkiyetinde olan ancak yetkinin BUSKİ’de olduğu bölgede Nilüfer Belediyesi halkın isteği doğrultusunda birtakım ihtiyaçları gidermek için kısmi olarak çevre düzenlemesi yaptı. 17 bin 760 metrekare proje alanı bulunan bölgenin 3 bin metre karesinde koşu yolu, bisiklet yolu, yürüyüş yolu olmak üzere bin 225 metrede çalışma yapıldı. Çocuk oyun alanları, kondisyon aletleri, sosyal donatı alanları gibi birçok ünite hayata geçti. Nilüfer Belediyesi bundan sonraki süreçte de halkla ilgili kurumlar arasında köprü olmaya devam edecek.

Bölgede Nilüfer Belediyesi gençlik merkezi, kapalı yüzme havuzu ve yer altı çöp konteynırı projelerini uygulama çalışmalarına devam ediyor.

Yüzüncü Yıl Emir-Koop İlkokulu karşısında kafeterya hizmete girerken, halı saha, sosyal tesis ve basket sahası gibi hizmetlerin yanı sıra Raca Camii’nin tuvalet, kafeterya ve çevre düzenlemesi yapıldı. Bölgeye bir de Afet Konteynırı yerleştirildi. 

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ``Turgay Başkan`la Mahalle Buluşmaları``nın ilkinde Yüzüncüyıl Mahalle Komitesi ve sakinleri ile çevrim içi toplantıda bir araya geldi.
Yüzüncüyıl Mahalle Komitemizle yeni dönem ilk toplantımızı gerçekleştirdik.
100.Yıl Semt Meclisi Girişimi tarafından düzenlenen, 100. Yıl Semt Meclisi bilgilendirme toplantısı 100. Yıl Çankaya Evi`nde gerçekleştirildi.
Ali Şık anısına konser
İlkbahar Futbol Turnuvası
6. Geleneksel Sitelerarası İlkbahar Futbol Turnuvası
Yüzüncüyıl MK'da talepler görüşüldü
5. Geleneksel İlkbahar Futbol Turnuvası
Yüzüncüyıl Mahallesi Futbol Turnuvası
Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisi bilgilendirmesi
Sorular ve cevaplar
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…