MAHALLE HAKKINDA

Bin 500 nüfusa sahip Ürünlü’de geride kalan 5 yıllık dönemde 910 metre asfalt kaplama, 784 ton asfalt yama, 430 metre yol açma çalışması yapıldı.

Ürünlü’de İlköğretim Okulu’na bakım onarım ve ek derslik ve anasınıfı yapılırken hizmet binasının da tadilatı gerçekleştirildi.

Bölgede Tarihi Ürünlü Hamamı çalışmaları devam ederken Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından bölgedeki özgün nitelikteki 52 adet yapının tescil edilerek kentsel SİT it alanı olarak ilan edilmesi üzerine Nilüfer Belediyesi tarafından koruma amaçlı uygulama imar planı hazırlanmıştır.

Birçok mahallede büyük ilgi gören organizasyonlara imza atan Nilüfer Belediyesi, Ürünlü’de de şenlik coşkusu yaşattı. Nilüfer Kent Konseyi’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Ürünlü Biber Şenliği’ kapsamında bütün Nilüferlilerin katıldığı meydan konseri de yapılmaktadır.

Ürünlü Kadın Derneği’nin kuruluşuna da ön ayak olan Nilüfer Belediyesi  dernekle birlikte eğitim seminerleri, sosyal projeler hayata geçirdi. Nilüfer Belediyesi Ürünlü Kadın Derneği’ne yer tahsisi yaparken, Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın projesine dahil olan kadınlar yazarlarla da bire bir sohbet etme imkanı buldular. Ürünlü’de ayrıca Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor projesi de hayat bulurken mahalle sakinleri gezici sinema gösterimleri, gezici Ramazan şenlikleri gibi etkinliklerle de dolu dolu bir 5 yıl geçirdiler

Ayrıca Ürünlü’de Rahvan At Yarışları da her yıl büyük bir heyecanla takip edilen organizasyonlar arasında yer alıyor.

Tarım ve Hayvancılık Bürosu tarafından küçükbaş hayvan yetiştiriciliği eğitimi verilerek çiftçilerin bilinçlendirilmesi sağlanırken gezici hizmet kapsamında aile hekimi tarafından kullanılmak üzere de yer tahsisi yapılmıştır.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…