MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in en gözde semtlerinden biri olan 11 bin nüfuslu Kültür Mahallesi’nde 5 yıllık dönemde 1 adet 850 m² büyüklüğünde park yapılmıştır. 4 bin 177 metre asfalt kaplama, 2 bin 180 ton asfalt yama, 2 bin 380 metre yol açma, 7 bin 455 metre tretuvar ve yaklaşık 3 bin 500 metre bisiklet yolu yapılan Kültür’de 556 ton geri kazanım atığı toplandı.

Abdurrahman Vardar Okulu bahçesine kantin binası yapılırken koşu yolu revize edildi ve anaokulu bahçesi düzenlemesi yapıldı. Ayrıca cami bahçesi ve üstteki park alanı düzenlendi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü bölgeye 2 adet manuel beslenme odağı yerleştirerek sahipsiz sokak hayvanlarını yalnız bırakmadı.

Nilüfer Belediyesi’ne ait olan ve sağlık amaçlı inşa edilen binada çevredeki 7 mahalleye yönelik olarak Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Projesi kapsamında ana-çocuk sağlığı hizmetleri, aile planlaması hizmetleri, sağlık eğitimi, çevre sağlığı hizmetleri, poliklinik hizmetleri, ilk ve acil yardım hizmetleri, laboratuvar hizmetleri, ücretsiz ilaç dağıtım hizmetleri yaşlıların ve diğer risk gruplarının izlenmesi hizmetleri sunulmaktadır. Bir diğer sağlık amaçlı bina da Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmaktadır

Mahalle sakinleri gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimlerinin yanı sıra Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koro konserleri, meydan konserleri ve halk dansları gösterileri ile de kültür ve sanatla buluştu.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Kültür Mahalle Komitesi ilk toplantısını yaptı
Kültür Mahalle Komitesi ilk toplantısını yaptı
Komiteler kahvaltıda buluştu
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…