MAHALLE HAKKINDA

Yaklaşık 13 bin nüfuslu Esentepe Mahallesi’nde biri 3 bin 580 metrekare ve biri de bin 110 metrekare büyüklüğünde 2 adet park yapıldı. 5 yıllık dönemde bin 535 metre asfalt kaplama, bin 183 ton asfalt yama, 2 bin 759 metre tretuvar ve bisiklet yolu, bin 430 metre yol açma çalışmasının yapıldığı mahallede 831 ton geri kazanım toplandı.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Osmangazi Rotary Kulübü işbirliğiyle, engellilerin ve ailelerinin topluma entegre edilmesi amacıyla hayata geçirilen Bursa’nın ilk Engelliler Parkı da Esentepe’de hizmete açıldı. Projesi Nilüfer Belediyesi tarafından hazırlanan ve Esentepe Mahallesi’nde 3 bin 588 metrekarelik bir alan üzerine kurulan “Engelliler Parkı”nın tefrişini ise, “Düşler Gerçekleşiyor” sloganıyla engellilere ve çocuklara yönelik faaliyetler yürüten Osmangazi Rotary Kulübü yaptı. 

Nilüfer’in her köşesinde olduğu gibi Esentepe’de de eğitime katkı devam etti. 1978 yılında merhum Bursa Savcısı Nedim Öztan tarafından yaptırılan ilkokul ve ortaokula, Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle artan ihtiyaçlar sonucu ek bina ve sınıflar yapıldı. Toplam 10 sınıftan ve 3 idari ofisten oluşan ek hizmet binası ve 3 sınıftan oluşan bir anaokulu bölümü yapan Nilüfer Belediyesi, eski bina tadilatıyla birlikte toplam 850 bin TL harcayarak bölgedeki ihtiyacın karşılanmasına destek oldu. Ek hizmet binasının zemin katında 3 adet anasınıfı oluşturulurken, öğretmenler odası ve tuvaletler de inşa edildi. Çağın gereklerine uygun olarak planlanan, öğretmen ve öğrenciler için modern bir eğitim olanağı tanıyan ek hizmet binasının 1. katında 2 sınıfın yanı sıra idari bölümden oluşan 3 adet ofis bulunuyor. 2. katta 4, 3. katta yine 4 sınıf olmak üzere Nedim Öztan İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu’na toplamda 10 sınıf daha Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle kazandırıldı. Eski binanın da tadilatını gerçekleştirilirken, bu kapsamda kazan dairesi yenilendi, eski bina tuvaletleri de revize edildi. Eski binada 2012-2013 eğitim öğretim yılına çağdaş bir eğitim kurumuna yakışır bir şekilde girerken, okul bahçesi çevre düzenlemesi de unutulmadı. 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan ek hizmet binasıyla birlikte okuldaki derslik sayısı da 28’e çıktı.

Esentepe’de ayrıca cami çevresinde çevre düzenlemesi yapılırken halı saha zemini de yenilendi. Bölgeye bir de afet konteynırı yerleştirildi.

Nilüfer genelinde yürütülen “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projesi Esentepe’de de hayat bulurken, mahalle sakinleri gezici Ramazan etkinliklerinin yanı sıra Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koro konserleri ve halk dansları gösterileriyle de kültür ve sanatla buluşuyor.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Köpek egzersiz alanı projesi
Gündem park projesi
Nilüfer Belediyesi soruyor...
Esentepe MK ilk toplantısını yaptı.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…