MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in en gözde semtlerinden biri olan Ertuğrul Mahallesi’nde, 5 yıllık dönemde 1 adet 4 bin metrekare büyüklüğünde park, 185 metre uzunluğunda koşu/yürüyüş yolu yapılmıştır. Yaklaşık 18 bin kişilik nüfusuyla hızla gelişen bir mahalle olan Ertuğrul’da 26 bin 478 metre asfalt kaplama, 814 ton asfalt yama, 9638 metre tretuvar, 3 bin 226 metre bisiklet yolu, 13 bin 31 metre yol açma çalışması yapılarak bölgeden gelen yoğun talebe cevap verildi. 837 ton geri kazanım toplanan mahallede Çayır parkı, halı saha ve mini golf sahası göze çarpan çalışmalardan birkaçı.

TSYD Bursa Şubesi’ne yer tahsis edilen bölgede sosyal tesis kapılarını açarken, taksi durakları da tip projeyle düzenli hale geldi. Eğitim anlamında işbirliği projeleri de bölgede hayat geçirilirken buna en belirgin örnek Ayşe Leyla Akçağlılar Kız Öğrenci Yurdu oldu. Bu projelere bir yenisi de Nilüfer Belediyesi, hayırsever işadamı Osman Köseoğlu ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi işbirliğiyle yaptırılan “ÇEK Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu eklenirken, inşaatın temeli 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nın da atıldı.

Yeraltı çöp konteynır projesinin uygulanmaya devam ettiği bölgede cami bahçesine sundurma yapıldı ve tuvaletler de yenilendi. Bisikletli polis projesi kapsamında da taksi durağının içinde yer tahsisi yapıldı ayrıca donanım ve teçhizat ile ilgili destek verildi.

Ertuğrul Mahallesi’nde Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu kapsamında sanatçı Victor Kopach'ın “Kanatlanmanın Doğuşu” isimli heykeli Özlüce Metro İstasyonu karşısındaki yeşil alana yerleştirildi. Bölgede ayrıca gezici sinema gösterimleri de yapıldı.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Park projesi değerlendirildi
Mahalledeki parklar konuşuldu
Ertuğrul Mahallesi'ne İlkokul istiyoruz!
Ertuğrul Mahalle Komitesi ilk toplantısını yaptı
Ertuğrul'daki Park Alanları Nasıl Olmalı?
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…