MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in dağ yöresine açılan kapısı olan Çamlıca Mahallesi kısa zamanda hızla gelişen bir yer haline geldi. Yaklaşık 14 bin nüfusun yaşadığı Çamlıca Mahallesi’ne geride kalan 5 yıllık dönemde toplam 12 bin 600 metrekare alana sahip 4 adet park yapılmıştır. 10 bin 167 metre asfalt, 3 bin 890 ton asfalt yama, bin 700 metre yol açma, 6 bin 477 metre tretuvar ve yaklaşık 3 bin metre bisiklet yolu çalışması yapılan mahallede sosyal ve sportif tesislerle çevre düzenlemeleri yapılmaya devam ediyor. Çamlıca’da 5 yılda toplanan geri kazanım atık miktarı ise 1006 ton.

Çamlıca, Türk-Japon dostluğunu pekiştiren Japon Parkı’na da ev sahipliği yapıyor. Nilüfer Belediyesi tarafından 2010 Türk-Japon Dostluk Yılında iki ülke arasındaki dostluğa katkı sunmak amacıyla yapılan Japon Parkı ve Çayevi, Nilüfer’in Japonya’daki kardeş kenti olan Tokai Belediyesi işbirliğiyle Çamlıca Mahallesi’nde toplam 5 bin 136 metrekarelik alanda yapıldı; Japon Parkı’nda dinlenme alanları, süs havuzu, şelale, Zen rahiplerinin meditasyon yaptığı Zen bahçesi, sağlıklı yürüyüş yolu ve Japon çay seremonisinin sergileneceği 240 metrekarelik bir çay evi bulunuyor.
Japonya’dan getirilen bitkilerle ve Japon tarzı bir peyzaj projesiyle hayata geçirilen parkın açılışına, Japonya Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi, Tokai Belediye Başkan Yardımcısı Toshiya Yamada ile Nilüfer Belediyesi’nin kardeş şehri olan belediyelerin başkan ve temsilcileri katıldı.

Halk Eğitim Merkezi bahçe duvarlarına korkuluk yapan Nilüfer Belediyesi, Çamlıca’da ayrıca halı saha yanı sosyal tesis ve park düzenlemelerine de devam ediyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü de Çamlıca’ya beslenme odağı yerleştirerek sahipsiz sokak hayvanlarına el uzattı.

Çamlıca’da, Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde bin 737 kişiye ana-çocuk sağlığı, aile planlaması hizmeti verilmekte ve bu grup içerisinde bulunan yaşlı, bebek, çocuk, gebe ve 15-49 yaş aralığındaki kadınlar düzenli olarak evlerinde sağlık kontrolünden geçirilmektedir. 

Nilüfer Belediyesi’ne ait olan ve sağlık amaçlı inşa edilen bina da Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermektedir.

Çamlıca’da mahalle sakinleri gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimlerinin yanı sıra Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koro konserleri ve halk dansları gösterileriyle de kültür ve sanatla buluşuyor. Ayrıca Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu kapsamında heykeltıraş Ayhan Yılmaz’ın “Sevgili” adlı eseri Çamlıca Seyir Tepe’ye konulmuştur. 

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Çamlıca Mahalle Komitesi toplantısı
Komiteye üyelerine 'Çocuk Sokağı' önerisi
Üyelerinin görüş ve talepleri konuşuldu
Mahalle Komitesi üyeleri buluştu
Çamlıca MK toplantısı yapıldı
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…