MAHALLE HAKKINDA

Görükle Zafer ve Görükle Kurtuluş mahalleleri arasındaki alan, İzmir Yolu Göçmen Konutları kavşağından başlayarak Atatürk Bulvarı, güneyde de Göçmen Konutları sınır olacak şekilde yeniden düzenlendi ve Görükle Zafer Mahallesi ismi mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda Balkan Mahallesi olarak değiştirildi.

Geride kalan 5 yıllık dönemde, Balkan Mahallesi’nde 4 bin 309 metre asfalt kaplama, 360 ton asfalt yama, 2 bin 275  metre tretuvar ve 4 bin 928 metre yol açma  çalışması yapılmıştır.

Bölgede ayrıca T. Haznedaroğlu Ana Sınıfı düzenlemesi, bahçesinde basket sahası ve kantin düzenlemesi tamamlanırken Meriç Anadolu Lisesi’nin bakım ve onarımı ile Zübeyde Hanım Anaokulu’nun bahçe düzenlemeleri de yapıldı. Ali Durmaz Ortaokulu’nun ve spor salonunun bakım, onarımı ise her yıl rutin olarak yapılıyor.

Halı saha ve sosyal tesisin hizmete açıldığı Balkan Mahallesi’nde ayrıca örnek site bahçesi düzenleme projesi tamamlanırken, yer altı çöp konteynırı uygulama projesi de devam ediyor.

Nilüfer Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl 4. kez düzenlediği ve iki gün süren Nilüfer Balkan Panayırı da renkli görüntülere sahne oluyor. Göçmen Konutları pazar alanında düzenlenen panayır kapsamında kurulan sergi ve stantlarda Balkan kültürü ve yöresel yiyeceklerin yer alırken yediden yetmişe  her yaştan konuklar eğlencenin tadını çıkarıyor.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Revizyon Projesi toplantısı
Balkan Mahalle Komitesi bugün toplandı.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…