MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in gelişimi en hızlı mahallerinden biri olan 15 bin nüfuslu Altınşehir, aldığı hizmetlerle kısa zamanda gelişen mahallelerden biri oldu. Geride kalan 5 yıllık dönemde toplam 18 bin 310 metrekare büyüklüğünde 3 adet park, bin 357 metre uzunluğunda koşu/yürüyüş yolu yapıldı. Yaklaşık 944 ton geri kazanım atığı toplanan bölgede 27 bin 447 metre asfalt kaplama, 3 bin 173 ton asfalt yama, 9 bin 750 metre parke ve tretuvar, 8 bin 873 metre yol açma ve 5 bin 950 metre bisiklet yolu çalışması yapıldı.

Altınşehir Kreş, Gençlik Merkezi, Köpek Parkı,  Türkiye’ye örnek projeler olarak bölgede hayat bulurken, Lionslarla yapılan iş birliği kapsamında park ve Onko-Day Hasta Konuk Evi büyük bir ihtiyacı karşıladı.

2 kortluk squash salonu halı saha ve sosyal tesisin yanı sıra bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda 45 m X 70 m halı saha yapımı da devam etmektedir.

Bir adet afet konteynırının da yerleştirildiği Altınşehir’de ayrıca cami tuvaleti de Cami Derneği ile ortaklaşa yapıldı.

Nilüferli çocukların kültür, sanat ve sporla iç içe yetişmesini hedefleyen Nilüfer Belediyesi, Altınşehir Mahallesi’nde yaptığı spor tesislerini çocukların ve mahallelinin hizmetine sunarak, spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini bir kez daha gözler önüne serdi. Altınşehir Gençlik Merkezi’nde bale, halk dansları, drama, ritm, orf, keman, gitar ve resim atölyeleri bulunmaktadır. Ayrıca mahallede gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimi ile Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koro konserleri düzenlenmektedir.

Bölgede yapımı devam eden Altınşehir Ticaret Merkezi ve yer altı çöp konteynırı projesi de tamamlandığında 79 adet konteyner ile her yönüyle örnek mahallelerden biri olacak.

Bu arada Nilüfer Belediyesi, Altınşehir’de Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kedi evi ve beslenme odağı projesini uygulayarak, sahipsiz sokak hayvanlarını unutmadı. 

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Altınşehir Mahallesi Sakinleri; elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve gıda zamlarına karşı ``Bu Zamlarla Yaşanmaz, Zamlar Geri Alınsın`` demek için Altınşehir Mahalle Muhtarlığı`nın önünde bir araya geldi.
Altınşehir Mahalle Komitesi üyeleri pazar günü kahvaltıda Atlas Köy Kadınları Dayanışma Derneği`nin misafiri oldu.
Altınşehir Mahalle Komitemizle yeni dönem ilk toplantımızı gerçekleştirdik.
Nilüfer Kent Konseyi Altınşehir Mahalle Komitesi`nin organize ettiği etkinlikte, toplandık, topladık!
Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi
NKK'da İşçi Filmleri Festivali
Çocuklardan kitap okuma etkinliği
Altınşehir MK'da İmar Değişikliği görüşüldü
Altınşehir Mahalle Komitesi yeni üyeleriyle buluştu
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…