Eskikaraağaç Leylek Şenliği - 2007
Tarih: 12/05/2007
Yer: Uluabat Gölü karşısı Eskikaraagaç Köyü

III. Leylek şenliği yine daha öncekileri aratmayacak şekilde organize edilip başarıyla sonuçlandı. Şenliğe yurt dışından Almanya, İngiltere, Polonya, Slovenya, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan olmak üzere 17 araştırıcı ve öğretim üyesi, yurt içinden Orta doğu Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesinden öğretim üyeleri ile Bursa dışından birçok kamu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Bursa Merkez ve İlçelerinden yine birçok kamu ve sivil toplum örgütleri, geniş halk topluluğu ve göl civarındaki köylüler katılmıştır.

Şenlik, 11 Mayıs 2007 günü Nilüfer Belediye’sinin Ataevler Basın Kültür Sarayında, yurt içi ve yurt dışı katılımcıların 12 bildiri sunduğu “Uluabat Gölü’nün Sorunları ve Çözüm Arayışları” çalıştayı ile başladı. Çalıştay'ın sloganı “Uluabat, kuşların ve insanların gölü” olmuştur. , Uluabat Gölü’nün ve kuşların önemi ve sürdürülebilir yaşam ortamının yaratılması faaliyetleri belirlenmiştir. 

Eskikaraağaç ve Uluabat bir kez daha gelecek kuşaklara aktarılması gereken güzelliği ve bu konudaki çabaları tüm katılımcılar yakından görmüş oldu.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…