Küresel İklim Değişikiği Projesi
Proje Sahibi:
Projeye Başlama Tarihi: 19.01.2008
Proje Yetkilisi: Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi
İletişim: 0224 4523200

19 Ocak 2008’de Malta’da düzenlenen Küresel İklim Değişikliği konulu değişim projesine katıldık. Bir hafta süren proje, Litvanya, Malta, İtalya, Estonya, Almanya, ve Mısır’dan gelen gençlerle güzel ve farklı paylaşımlar edinmemizi sağladı. 

Aktiviteler arasında iklim değişikliği nedir, katılımcı ülkeler ‘bu durumdan nasıl etkilenmektedir ve etkilenecektir, şu ana kadar iklim değişikliğiyle ilgili ne tür yasal ve sosyal girişimlerde bulunulmuştur ve bireysel ya da toplu olarak neler yapabiliriz’ gibi sorulara yanıt veren pek çok sunum ve tartışma ortamı gerçekleştirilmiştir. Bu tartışma ve sunumlarda, üniversite profesöründen, belediye başkanlarına, gazetecilerden daha pek çok kişi konuşmacı olarak bizlere eşlik etti. 

Ayrıca Malta’da bulunan Temiz Enerji Kaynakları Araştırma Enstitüsü’ne giderek, güneş ve rüzgar enerjisi, hidrojen arabası ve güneş panelleri üzerine yetkili kişilerden bilgi sahibi olduk. Projenin bu kısmı çok eğlenceliydi. Bunun dışında bir enerji santraline ve Malta Havaalanı’ndaki meteoroloji binasına gezi düzenledik. Burada da geçmişten günümüze hava tahmini ve gözlemi için kullanılan araçlar ve teknolojiler bizlere anlatıldı.

Tüm bu aktiviteler dışında değişim projelerinin vazgeçilmezlerinden olan kültür geceleri ve küçük şehir gezileri projemizi renklendirdi. Güneşli Malta havası da dışarıdaki faaliyetlerimizi daha eğlenceli kıldı. Velhasıl güzel bir değişim projesinin sonunda farklı kültürlerden farklı insanları tanımanın keyfi bir yana küresel iklim değişikliğini de farklı pek çok boyutuyla ele almış olarak mutlu mesut Türkiye’ye ulaştık.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…