500 Çocuk Elele projesi
Proje Sahibi:
Projeye Başlama Tarihi: 2007 Ekim
Proje Yetkilisi: Nilüfer Belediyesi
İletişim: 4441603

2007 Ekim ayında, Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Yerel Gündem 21 arasında imzalanan protokolden sonra, Bursa'da çeşitli okullardan 10-17 yaş aralığında 500 çocuk, Barış Mahallesinde "Barış İlköğretim Okulu"nu yaptırabilmek için bir araya geldi. Çeşitli materyallerin satışını yaparak ve geri dönüşüm atıkları toplayarak gelir sağlayan öğrenciler 23 Nisan 2007'de okulun temelini atmayı başardılar. Proje'de kendi payına düşen 1000 €’ luk geliri sağlayan öğrenci UNICEF'den sertifika alacak ve fotoğrafı okulun anı duvarında yer alacak.
 
Barış Okulu'nu bitirmek amacıyla bir araya gelen öğrenciler UNICEF Gönüllü Öğrenciler Kulübünü bir dernek haline getirmeye ve "çocuk"un da bir birey olduğunu kanıtlamak niyetindeler. Birlikteliklerinden doğan enerji ile Küresel Isınma, Alternatif Enerji Kaynakları, Çocuk Hakları, Geri Dönüşebilir Atıklar konularında bilgileniyor ve okullarındaki arkadaşlarını bilgilendiriyorlar. Ayrıca kendi sosyal çevreleri dışında başka okullardan ve yaşlardan arkadaşlar ediniyorlar. Projede Bursa'da 10-17 yaş aralığında, çeşitli okullardan (İlköğretim Okulu, Lise, Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi ve Özel Okullar) öğrenciler yer alıyor.

Öğrenciler, destekçi kişi ya da kuruluşlara kendileri sunum yapıyorlar.
Ayrıca öğrencilerin bireysel projeleri de çalışmanın önemli bir ayağını oluşturuyor. Bireysel projeler kapsamında, çeşitli dinletiler, sergiler düzenlendi. Öğrenciler, okul dışı zamanlarda çeşitli iş yerlerinde yarı-zamanlı çalışarak gelir sağlıyorlar.
  
Projemiz, 500 ayrı çocuğun ortak bir amaç için bir araya gelmesini sağladı. Çağdaş Gazeteciler Derneği 2007 Yılı Eğitim Ödülü, Barış Okulu İçin 500 Çocuk Elele projesine verildi.

Şu an da, okulumuz hizmete açılmış, eğitim hayatına devam etmektedir. 

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…