Üç Fidan'ı unutmadık
05.05.2018
19:00

Üç Fidan'ı unutmadık...

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 46. yılında Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer Belediyesi ve Bursa 68’liler Platformu ortaklığında düzenlenen etkinlikle 3 Fidan Parkı’nda anıldı.

3 Fidan Anma Etkinliği Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve 68’liler Platformu Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. Açılışta konuşan Mustafa Bozbey, ' Devrimin dillere destan üç gülünü anmak için yine bir aradayız. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, idam edilişlerinin 46. yılında bir kez daha özlemle anıyoruz. Nilüfer Kent Konseyi ve 68’liler Bursa Platformu ile birlikte her yıl düzenlediğimiz bu etkinlik çerçevesinde, bugün burada yine bir şafak nöbetinde olacağız. Onlar bağımsız Türkiye”nin sembolleriydi. Bu ülkenin okuyan, düşünen, özgür bireyleri var oldukça onlar hep yaşayacak. Onları mahkum eden zihniyetin ise, bir gün yok olup gideceğine inanıyoruz. Umudumuz diri, asla pes etmeyeceğiz. Bugün, Deniz’lerin ne kadar haklı olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bu yüzden onların anısına ve değerlerine sahip çıkıyoruz. Çıkmaya da devam edeceğiz!' dedi. Fehmi Enginalp ise, '5-6 Mayıs gecesi, Türkiye devrim tarihinin en karanlık gecelerinden biridir. O gece, o zifiri karanlık gecede üç devrimci yoldaşımız, egemen güçlerce idam edildi. O üç genç, halkımızı açlığa, yokluğa, yoksulluğa, ölüme mahkum eden emperyalizme ve kapitalizme karşı bayrak açmışlardı. O korkusuz, çılgın üç genç ödünsüz birer yurtseverdi. O üç genç, yiğitlikleriyle, korkusuzluklarıyla, sevgi dolu kocaman yürekleriyle halkımızın yüreklerine kazındı. Onlar, devrimci hareketimizin simgeleri olarak tarihe geçtiler. Unutulmadılar, unutulmayacaklar. Onların başı önlerine hiç eğilmedi. Onların yüreklerinde korkunun esamesi yoktu. Onlar, bilerek ve isteyerek ölümün üzerine gittiler. Onlar, idam sehpasının tam önünde yürekleri hiç titremeden şöyle haykırdılar; 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın işçiler, köylüler. Kahrolsun emperyalizm!.. Ne mutlu tüm insanların güzel geleceği için savaşım verenlere... Ne mutlu sizlere...' diye konuştu.

Etkinlik, Merdan Yanardağ, Mehti Beşpınar ve Veli Saçılık'ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Başkaldırı ve Adanmış Bir Kuşak 50. yılında 68 Hareketi' forumu ile devam etti. Üç Fidan Anma Etkinliği, 10 Ekim Halk Korosu’nun konseriyle son buldu.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…