Cephanelik yeşil alan olarak kalsın!
06.04.2017
18:00

Cephanelik yeşil alan olarak kalsın.

Basında çıkan haberler ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`nin meclisteki açıklamalarından anlaşıldığı üzere, Bursa Büyükşehir Belediyesi`nce, Nilüfer ilçe sınırları içinde bulunan Cephanelik Bölgesi`nin Ordu Evi olarak inşa edilmesi amacıyla Milli Savunma Bakanlığına verilmesinin söz konusu olduğunun öğrenilmesi üzerine mahalleli bir araya geldi.

Kültür, Konak, Beşevler ve Çamlıca Mahalle Komitesi üyeleri ve muhtarların bir araya geldiği toplantıda, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Plan ve Proje Müdürü Tahir Yılmazeli, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pelin Sevgi, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Nilüfer Mahalle Komiteleri Koordinatörleri Şazi Çavuşoğlu ve Atlıhan Öge de yer aldı.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve Mahalle Komiteleri Koordinatörü Şazi Çavuşoğlu`nun konuya yönelik bilgilendirmelerinin ardından, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, `Cephanelik bölgesinin yapılarla bozulmasını istemiyoruz ve bu şekilde yeşil alan olarak kalmasını ve korunmasını istiyoruz. Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek bu konuyu birlikte değerlendirmek ve yapının bozulmaması için ne gerekiyorsa yapmak taraftarıyız.` dedi.

Nilüfer Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Tahir Yılmazeli ise, `Cephanelik bölgesi birinci derecede doğal sit alanıdır ve şu an burada herhangibir çalışma yapılamaz. Bölgenin korunmasına ve yeşil alan olarak kalmasına yönelik talebimizi yeniledik. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü`nün bölgeyi üçüncü derecede sit alanı olarak değiştirmesinin söz konusu olduğunu duyduk. Konuyla ilgili hukuksal ve eylemsel açıdan ne gerekiyorsa yapacağız. Süreç yeni başladı ve konunun takipçisi olacağız.` dedi.

Mahalle sakinlerinin de söz aldığı toplantıda, kent içerisinde kalmış, hem konumu hem de doğal yapısı itibariyle ender yeşil alanlardan biri olan ve var olan doğal yaşamın zarar görmemesi için Cephanelik Bölgesi`nin olduğu haliyle korunması ve yeşil alan olarak kalması konusunda katılımcılar hemfikir olarak imza kampanyası başlatarak ilgili makamlara ulaştırılması ve bir platform kurulması önerisinde bulundular.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…