Film Gösterimi
03.01.2014
00:00

Çocukları lezbiyen, gay, biseksüel, trans bireyler olan anne ve babaların hikayelerini konu alan ve bugüne kadar 16 bin'i aşkın kişi tarafından seyredilen ‘Benim Çocuğum’ belgeseli, yeni yıl gösterimlerine Nilüfer’den başladı.

‘Benim Çocuğum’ belgeseli, Nilüfer Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde ve Nilüfer Lions Kulübü'nün desteğiyle Nazım Hikmet Kültür Evi’nde gösterildi. Konuyla ilgili ebeveynlerin deneyimlerinin de aktarıldığı film gösterimine, hikayeleri filme konu olan aileler de katıldı. 

Geceye katılan CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de Türkiye’de hak ve özgürlüklerin her zaman sorun olduğuna dikkat çekti. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’ne böylesine önemli bir soruna kulak verdiği için kutlayan Erdemir, ülkemizde nefret suçlarıyla ilgili önemli bir çalışma yapıldığını açıkladı. Bu yıl Türkiye’nin kapsamlı bir nefret suçu yasasına kavuşacağını umduğunu kaydeden Erdemir, bireylerin önünü açacak eşit yaşamın duyarlı insanlar sayesinde olacağını kaydetti. 

Gecenin sonunda Aykan Erdemir ve Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu, Yönetmen Can Candan ve belgeselde rol alan ailelere teşekkür ederek çiçek ve plaket verdi. Gece düzenlenen kokteylle sona erdi.  

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…