‘Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri’
21.12.2016
12:30

‘Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri’ sloganıyla 11. kez perdelerini açan 'Uluslararası İşçi Filmleri Festivali' basın toplantısı bugün BAOB Yerleşkesi'nde gerçekleşti. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve festivale destek veren kurum temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay program hakkında bilgi verdi.

Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyesi'nin de destek verdiği, 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 24 Aralık Cumartesi günü Şafak Pavey’in 10 Ekim Ankara katliamını konu alan "Geride Kalanlar" isimli filmi ile başlayacak ve Feryal Öney konseri ile devam edecek. 25 Aralık Pazar gününden itibaren 15 ülkeden 40 film, Sanat Mahal, Nilüfer Kent Konseyi, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi, KESK Gösterim Salonu, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi, BAOB Yerleşkesi, Bursa Halkevi, DOĞADER, Panayır Anadolu Kültür Dayanışma Derneği Gösterim Salonu, Kestel Hacı Bektaş-i Veli Kültür Tanıtım ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Salonu, Bursa Dersimliler Derneği, Baroevi Gösterim Salonu ve As-Der Gösterim Salonu'nda izleyicisiyle buluşacak.

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

'Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri' sloganıyla 11.kez perdelerini açan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Bursa’da başlıyor.

Her yıl 1 Mayıs’ ta İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’ da start alan festival, yıl boyunca 20’yi aşkın şehirde izleyicileriyle buluşuyor.

24–28 Aralık tarihlerinde Bursa halkıyla buluşacak olan festivalin açılış programı 24 Aralık Cumartesi günü saat 18.00’da Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum'da başlayacak.

Yönetmen Şafak Pavey’in 10 Ekim Katliamı'nı konu alan "Geride Kalanlar" filminin açılış filmi olacağı program, Feryal Öney Konseri'yle devam edecek.
25 Aralık Pazar gününden itibaren 15 ülkeden 40 film Sanat Mahal, Nilüfer Kent Konseyi, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi, KESK Gösterim Salonu, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi, BAOB Yerleşkesi,Bursa Halkevi, Doğader, Panayır Anadolu Kültür Dayanışma Derneği Gösterim Salonu, Kestel Hacı Bektaş-i Veli Kültür Tanıtım ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Salonu, Bursa Dersimliler Derneği, Baroevi Gösterim Salonu ve As-Der Gösterim Salonu'nda izleyicilerle buluşacak.
Festival programı kapsamında gösterimler dışında iki panelle etkinliklerimiz devam edecek. 
Basına ve habere erişme hakkına yönelik baskıları konu alan "Medyadaki Dönüşüm ve Halkın Haber Alma Hakkı" panelimiz Prof.Dr. Kayıhan PALA yürütücülüğünde gazeteciler Erdem GÜL ve Meltem AKYOL ile Basın- İş Sendikası Başkanı Faruk EREN'inkatılımıyla BAOB Yerleşkesi Ortak Salon'da 27 Aralık 2016 tarihinde, saat 19.00'da gerçekleştirilecek.

Diğer panelimiz ise; doğanın ranta açılması ve karsısında gelişen direnişlerin konu edildiği "Cerattepe’ den Uludağ’ a Talana Karşı Doğal Olarak Direniş" panelimiz Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Derelerin Kardeşliği Platformu'ndan Taylan Kaya ve Doğader Başkanı Murat Demir katılımıyla AS-DER Salonu'nda 25 Aralık 2016 tarihinde, saat 15.00'te "Gözyaşı Yolu" filminin gösteriminin ardından gerçekleştirilecek.

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’ nin Bursa Programı bu yıl; 
Nilüfer Belediyesi/ Mudanya Belediyesi/ Nilüfer Kent Konseyi KESK Bursa Şubeler Platformu/ DİSK Birleşik Metal – İş / Türk-İş Yol - İşBursa 1 No' lu Şube/ Türk- İş Tümtis / Bursa Tabip Odası/ Bursa Barosu / Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, KimyaMühendisleri Odası/ Ziraat Mühendisleri Odası / Şehir Plancıları Odası/ Çağdaş Gazeteciler Derneği / Çağdaş Hukukçular Derneği/ Doğader/ Koza Dağcılık / Bursa Halkevleri tarafından düzenleniyor.

Festivalin destekleyici kurumları ise; Sanat Mahal, Aykırı Sinema/ Bursa Dersimliler Derneği/ Panayır Anadolu Kültür Dayanışma Derneği/ Kestel Hacı Bektaş i Veli Kültür Tanıtım ve Sosyal Yardımlaşma Derneği/ As-Der/ BursaMuhalif.com 
Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da gönüllülerin emeğiyle, dayanışmasıyla düzenleniyor ve tüm filmler ücretsiz olarak izleyicisiyle buluşturulacak. Tüm Bursa halkını festival etkinliklerine ve gösterimlerine katılmaya davet ediyoruz.
İyi Seyirler…

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…