Çocuğum, haklarımla varım!
21.11.2016
10:00

Tüm çocuklar, barış, refah ve mutluluk dolu bir dünyada yaşasın!

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği Nazım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşti. Etkinlik, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Karya Symrna Kaymaz ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in açılış konuşmalarıyla başladı. Karya, “Çocuk Hakları çocuklara özgü insan haklarıdır. Bugün; biz çocukların haklarımızı öğrenmemiz, haklarımız ihlal edildiği durumlarda fark etmemiz ve sadece çocukların değil tüm insanların haklarını içtenlikle korumamızı fark ettirmesi açısından çok değerlidir. Bizim yaşımız küçük olabilir, hata yapabiliriz, deneyimsiz olabiliriz, bilgimiz yeterli olmayabilir, gücümüz yetmeyebilir, bazı şeyleri anlamıyor olabiliriz ama kesin olan bir şey var: BİZİM HAKLARIMIZ VAR! Bizim sağlıklı gıdalara ve temiz suya erişme hakkımız ve temiz bir çevrede yaşama hakkımız var. Barış ortamında yaşamaya, her türlü şiddetten ve savaştan korunmaya hakkımız var’ dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, “Her biriniz eğitiminize, yeni bilgilere açık olmalı, en önemlisi haklarınızı iyice öğrenmelisiniz. Haklarınızı yalnızca büyüklerin korumasına değil, sizin de sahiplenmenize ihtiyaç var. Katılım hakkınızı kullanmak için ısrarlı olun. Dünyayı geleceğe birlikte taşıyacağız. Öğrenin, bilin ve haklarınızı sahiplenin’ dedi. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve Genel Sekreter Elvan Atay’ın da yer aldığı etkinlik ‘Çocuk Hakları Sözleşmesi’ animasyon film gösterimiyle devam etti. Çağdaş Drama Derneği eğitmenlerinin gerçekleştirdiği atölye çalışmalarıyla hem eğlenen hem de haklarını öğrenen çocuklar, hazırladıkları çalışmaları arkadaşlarıyla paylaşma imkanı buldular. Etkinlik sonunda Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan Soner ve Çocuk Meclisi Kolaylaştırıcısı Özlem Polat Çağdaş Drama Derneği eğitmenlerine değerli katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…