Çalı Köy Filmleri Festivali
29.09.2016
18:00

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu ve Çalı Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜDER) ortaklığında düzenlenen Çalı Köy Filmleri Festivali 29 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında Çalı’da gerçekleşti.

Festival, Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu Başkanı Emre Karagöz, Çalı Mahalle Muhtarı Mustafa Yunguş, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve ÇEKÜDER Başkanı Ömer Bora’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Festivalin ilk günü, çekimleri Çalı’da yapılan yönetmenliğini Muhsin Ertuğrul’un yaptığı Aysel Bataklı Damın Kızı adlı film gösterimi ve Cahit Berkay konseri ile devam etti.

Birçok filmin gösterildiği, söyleşilerle yönetmen ve oyuncuların da sinema severlerle buluştuğu festivalde, Rüzgarın Hatıraları filminin Yönetmeni Özcan Alper ile, Türkiye’nin Oscar adayı Kalandar Soğuğu filminin başrol oyuncusu Haydar Şişman da söyleşilere katılan isimler arasındaydı. 35. İstanbul Film Festivali'nde En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ödüllerini kazanan, Türkiye'nin Oscar Adayı 'Kalandar Soğuğu'nun oyuncusu Haydar Şişman, “Benim arzum bu filmin elde ettiği başarı sonrası yönetmenlerin, yapımcıların bu tarz projelere daha yönelmesidir. Elde edilen başarılar, yaptığınız işi insanların beğenmesi, amatör tiyatrocu ve sinemacılar için kıvanç kaynağıdır. Ekim ayında önemli festivallerde finalist olarak yarışacak filmimizin Oscar adayı olması da başarıyı taçlandırdı” dedi.

Dört gün süren festivalde, Aysel Bataklı Damın Kızı , Rüzgarın Hatıraları, Sivas, Yılanların Öcü, Beş Vakit, Arkadaşımın Evi Nerede, Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak, Yatık Emine, Kalandar Soğuğu ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü sanatçı Tarık Akan anısına Sürü filmleri gösterildi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…