Okuluma dokunma!
30.06.2016
11:00
Nilüfer İhsaniye Cavit Çağlar Ortaokulu'na imam hatip sınıfı açılacağı haberi üzerine veliler harekete geçtiler. Tek binada iki ayrı eğitim verilmesinin pedagojik açıdan doğru olmadığını düşünen veliler, çocuklar arasında ayrıştırmaya sebep olacağı gerekçesiyle imza kampanyası başlattılar. İhsaniye Cavit Çağlar Ortaokulu'na Dokunma İnisiyatifi olarak başlatılan imza kampanyasında toplanan imzalar, Cavit Çağlar Ortaokulu ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen iki ayrı basın açıklamasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi. 

Cavit Çağlar Ortaokulu'na Dokunma İnisiyatifi basın açıklaması; 

Bizler Cavit Çağlar Ortaokulu velileri ve İhsaniye Mahalle sakinleri olarak, 27 yılı aşkın bir süredir faaliyette bulunan okulumuz bünyesinde 2 adet imam hatip sınıfı açılacağını hasbelkader öğrenmiş bulunmaktayız. Hasbelkader diyoruz çünkü okulumuzda imam hatip sınıfı açılması kararı veliler ve mahalle halkıyla konuşulmadan, tepeden inme bir karar ile dayatıldığı gibi konuyla ilgili bir bilgilendirme yapma gereği bile duyulmamıştır.

Bizler ihtiyaç ve talep var denilerek okulumuzda gerçekleştirilmeye çalışılan bu dönüşümün doğru olmadığını düşünüyoruz. Her okul ve her öğrenci kendi eğitim müfredatı doğrultusunda ve kendi çatısı altında eğitim öğretimine devam etmelidir. Tek bir binada iki ayrı eğitimin verildiği eğitim yaklaşımı, pedagojik olarak doğru değildir. Daha önce benzer uygulamaların yaşandığı okullardaki deneyim göstermiştir ki eğitim kurumları içerisinde dini eğitim veren başka kurumların açılması, çocuklar arasında ayrışmaya sebep olmaktadır. Bizler okulumuzun çocuklarımızı ayrıştırmasını değil, birleştirmesini talep ediyoruz. 

Tüm bu nedenlerle öğrenci velileri ve mahalle sakinleri olarak bu uygulamanın derhal durdurulmasını istiyoruz. 

Okul idaresi ve İl Milli eğitim Müdürlüğü, tek ve geçerli “OKULUMA DOKUNMA” talebimizi dikkate almaz ve bu haksız uygulamayı gerçekleştirmekte ısrar ederler ise bizler de açıkça belirtelim ki; okulumuzu geri kazanıncaya kadar tüm veli, öğrenci ve mahalle sakinleri olarak mücadelemize devam edeceğiz.

Ayrıca veliler ve mahalle sakinlerinden toplanan üç binin üzerindeki “okuluma dokunma” talepli dilekçemizi bugün saat 13:00’te İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sunacağımızı da buradan bildirmek isteriz.

“Okuluma dokunma” kampanyamıza ve basın açıklamamıza omuz veren destek olan herkese teşekkür ederiz.


İHSANİYE CAVİT ÇAĞLAR ORTAOKULU’NA DOKUNMA İNİSİYATİFİ  
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…