Nilüfer'de 3 Fidan Anması
06.05.2014
00:00

6 Mayıs 1972'de idam edilen dönemin genç devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 42. yıl dönümünde Nilüfer'deki Üç Fidan Anıtı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68'liler Birliği Vakfı tarafından organize edilen anma törenine, Deniz Gezmiş'in arkadaşları, bazı siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Törende ilk olarak Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Pınar Göz söz aldı.

68’liler Birliği Vakfı Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu, "Üç özgürlük savaşçısını, üç yiğit devrimciyi, ölümsüzlüğe gidişlerinin 42. yılında saygıyla anıyoruz. Onlar önünde eğiliyoruz çünkü onlar dokunulamaz denilene dokundular. Yıkılmaz denileni derinden sarstılar. Biat kültürüne karşı çıkarak özgür ve eşit olana sahip çıktılar. Bir heves olarak değil yaşamlarını ortaya koyarak bunu yaptılar. Onlar tam bağımsız bir Türkiye için yola çıktılar. Gençlik içinde başlayan ve tüm ülkeye dayanan mücadele boyunca sürekli araştırdılar. Tüm özgürlük savaşçılarından örnekler aldılar. Emekten yana oldular, kölelik düzenine son vermek istediler. Onların mücadelesini yaşatmak için yürüyecek daha çok yolumuz var” diye konuştu.

Etkinlikte Denizler’in arkadaşları Ali Işık ve Tuncay Çelen de duygularını ve anılarını paylaştı.

Konuşmaların ardından Özgün müziğin duayen isimlerinden Suavi sahne aldı.

Konser sonunda ise 68’den Gezi’ye adlı bir forum düzenlendi.

Gece geç saatlere kadar süren forumun sabahında ise Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilmelerinin anısına sabah saat 05:30’da şafak nöbeti tutuldu. 6 yıldır Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68’liler Birliği Vakfı işbirliğiyle düzenlenen şafak nöbeti 3 Fidan Parkı Anıtı’nda düzenlendi.

3 Fidan Parkı’nda toplanan grup konuşmaların ardından anıta karanfiller bıraktı.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…