'Büyükşehir'e dava açıyoruz'
01.06.2016
18:00

Kayapa'da yapılması planlanan çöp depolama ve yakma tesisine karşı çıkan Nilüferli muhtarlar, Nilüfer Belediye Meclis’ine katıldılar. Geçtiğimiz haftalarda Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne katılmak isteyen ancak içeri alınmayan bölge halkının yaşadığı sıkıntı sonrası, muhtarlar tesisle ilgili itirazlarını bu kez Nilüferli meclis üyelerine duyurmak istediler.

Kayapa, Kuruçeşme, Dağyenice ve Çamlıca muhtarlarının katıldığı toplantıda, muhtarlar adına Beşevler Muhtarı Erol Yılmazer söz alarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaşanan sıkıntıyı dile getirdi. Kayapa'da yapılacak çöplükle ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Yılmaz, 'Bu sorun hepimizin sorunu, bu sorun Nilüfer'in sorunu. Hep birlikte hareket edelim ve Kayapa'da yeşilin ve doğanın yok edilmesine izin vermeyelim, halkın ve haklının yanında yer alalım' diyerek meclis üyelerini de destek olmaya çağırdı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tesisle ilgili bölge seçiminin yanlış olduğunu belirterek, 'Kayapa ile ilgili yürütmenin durdurulması ve iptaline yönelik Büyükşehir Belediyesi'ne davamızı açıyoruz, mücadelemize halkla birlikte devam edeceğiz' dedi.

Toplantıya katılan AKP Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak ise 'Orada provakasyon söz konusuydu, vatandaşın içeri alınmaması güvenlik meselesidir, halkı kışkırtmanın, ayaklandırmamın anlamı yoktur' dedi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…