Nilüfer'de ‘Soma’ yürüyüşü
13.05.2016
18:00
Nilüfer, 13 Mayıs 2014’de Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını unutmadı. Soma’da yaşanan maden faciasının yıl dönümü dolayısıyla Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Bursa Gençlik Örgütleri ortaklığında bir yürüyüş düzenlendi.

Nilüfer Kent Konseyi önünde toplanan gençler ve çok sayıda vatandaş ‘Kaza değil cinayet, Soma’ya adalet’, ‘Maden işçisi onurumuzdur’ sloganlarıyla Konak Kültürevi’ne yürüyerek bir basın açıklaması düzenlendi. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi Eren Öner'in okuduğu basın açıklamasında ‘301 madencinin öldüğü bu katliamın sebebi bütünüyle işçi ve emekçiler üzerindeki vahşi sömürü sistemidir. Her ne kadar kader/fıtrat denilerek olayın üstü kapatılmaya çalışılsa da, her ne kadar iş cinayetlerinde suç ölen işçiye atılmaya çalışılsa da patronların kâr hırsı ve onların çıkar bekçiliğini yapan devlet düzeni bu katliamın asli failleridir. Hala Soma gibi birçok maden, birçok işyeri bulunmaktadır. İşçi sağlığı ve güvenliğinin daha çok kâr için hiçe sayılıyor olması, yeni somaların yaşanmasına davetiye çıkarmaktadır.’ dedi. Basın açıklamasından sonra Nilüfer Belediyesi tarafından Konak Kültürevi’nde ‘Son Nefes’ adlı film gösterimi yapıldı.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…