Kayapa bizimdir!
03.05.2016
11:00

Kayapa Mahallesi’nde yapılmak istenen taş ve maden ocağı kırma tesisi alan genişletmesi çalışması ile ilgili toplanan imza dilekçelerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim ettik.

Bursa Kayapa Mahallesi'nde yapılmak istenen taş ve maden ocağı kırma tesisi alan genişletmesi için bölge halkının itiraz dilekçeleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Kayapa Kadın Derneği üyelerinin ‘Kayapa bizimdir, taş ve maden şirketlerinin değil’, ‘Vurur yüze ifadesi, taş kıramazsın bitanesi’, ‘Toprağımıza dokunma’ yazılı dövizlerle geldiği basın açıklamasında kadınların tepkisi dikkat çekti. Doğader Başkanı Murat Demir, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve Nilüfer Mahalle Komiteleri Koordinatörü Şazi Çavuşoğlu’nun da katıldığı basın açıklamasında Kayapa ve çevresinde ormanın talanına izin verilmeyeceği ve mücadeleye sonuna kadar devam edileceği vurgulandı. Kayapa bölgesinde çevreyi ve çevre halkının yaşamını tehdit eden tesisisin genişletilmesine karşı çıkan Kayapa halkının topladığı yaklaşık 400 adet dilekçeyi, Kayapa Kadın Derneği Başkanı Hüsniye Akçe ve Muhtar Ali İhsan Dengiz yetkililere teslim etti.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…