2. Nilüfer Tohum Takas Etkinliği
15.04.2016
10:00

17 Nisan Uluslararası Çiftçi Mücadele günü kapsamında Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu ve Nilüfer Belediyesi ortaklığında ‘2. Nilüfer Tohum Takas Etkinliği’ düzenlendi.

Konak Kapalı Pazar Alanı’nda düzenlenen etkinliğe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve sivil toplum örgütleri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmalarını, EKODER Başkanı Ayfer Şahin, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Erkan Yaslıoğlu, Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Nafiz Kaya, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Organik Tarım Birimi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak, Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Beyami UĞUR, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptı. Organik ürünlerin sergilendiği ve Köy Kadın Dernekleri ile tohum derneklerinin stant açtığı etkinlik ‘Yerel Tohum Paneli’ ile devam etti. Nilüfer Belediyesi Çevre ve Kırsal Alan Danışmanı Arca Atay'ın moderatörlüğünü yaptığı panele, Tarım Ekonomisi Derneği’nden Dr. Zerrin Çelik, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden Prof. Dr. Tayfun Özkaya, Ekolojik Çiftçi Berin Ertürk ve Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık konuşmacı olarak katıldılar.

Panelin ardından konuşmacılara Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp teşekkür ederek plaket takdim ettiler. Nilüfer Kadın Dernekleri’nin hazırladığı yemeklerin ikramıyla devam eden etkinlik, bu yıl ikincisi düzenlenen ve birbirinden farklı tohumların sergilenerek katılımcılara sunulduğu ‘Yerel Tohum Takası’yla sona erdi. Etkinliğimize ilgi gösteren herkese teşekkür ediyoruz.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…