Kayapa toplantısı
24.03.2016
18:30

'Bursa Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisine Hayır Platformu' oluşturuldu.

Bursa’yı ve bölge halkının yaşamını tehdit edecek olan Kayapa Katı Atık Yakma ve Bertaraf Tesisi'ne karşı çıkan çevrecilerle platform oluşturmak ve adını belirlemek için bir araya geldik. Toplantıya muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Akademik Odalar ve çok sayıda mahalleli katıldı. BAOB Yerleşkesi'nde düzenlenen toplantıda katılımcılar platform ismi ile ilgili görüşlerini bildirdiler. Kayapa Kadın Derneği Başkanı Hüsniye Akçe, 'Çocuklarımızın geleceğini yaktırmayacağız, bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, Kayapa'da yakma tesisi istemiyoruz' diyerek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Nilüfer Kent Konseyi’nin çağrısıyla ve Kırsal Alan Çalışma Grubu Başkanı Emre Karagöz'ün moderatörlüğünde gerçekleşen toplantı sonunda oluşturulan platforma, katılımcıların ortak kararıyla 'Bursa Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisine Hayır Platformu' adı verildi. Platform yürütmesine Bursa Barosu, Kayapa Muhtarı ve Kayapa Kadın Derneği, Nilüfer Kent Konseyi, Muhtarlar Derneği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Nilüfer Halkevleri, EKODER ve BUSYİD katıldı. Platform üyeleri toplantılarına devam edeceklerini ve mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirttiler.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…