Cerattepe'den Nilüfer'e
06.03.2016
13:00

Cerattepe'den Nilüfer'e doğamız ve yaşam hakkımız için direniyoruz!

Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği, Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu ve Nilüfer Belediyesi ortaklığında düzenlediğimiz Yeşil Direniş Paneli BAOB Yerleşkesi'nde gerçekleşti.

Açılış konuşmalarını TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği'nden Necla Yörüklü, Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu'ndan Hüsnü Hakan Özen ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp'in yaptığı ve Artvin Cerattepe direnişinin mimarları olan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, Av. Bedrettin Kalın ve Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan'ın konuşmacı olarak katıldığı panele ilgi oldukça yoğundu. Çok sayıda Artvin'linin de katıldığı panele, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Ceyhun İrgil'in de aralarında olduğu milletvekilleri de katıldı.

Karedeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, Artvin'de yaşanan doğa talanı ve çevreye etkilerini anlatan 'HES, Yeşilyol, Madencilik: Doğal Kaynakları Yok Eden Süreç Kalkınma Olabilir mi?' sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan 'Yeşil Artvin Derneği ve Çevre Mücadelesi'nde 20 Yılın Değerlendirilmesi' konusunda bir sunum yaparak, Cerattepe'de yeşili katlederek kurulmaya çalışılan bakır madenine karşı gösterdikleri direnişi anlattı. Karahan, bu süreçte Cerattepe'de yaşananların tüm doğa severlere örnek olması gerektiğini söylerken 'Yapılan bu yağmalar, Artvin'in tarihten silinmesi demektir. Artvin halkı bir bütündür, doğanın talanına izin vermeyecektir ve direnişine devam edecektir' diye ekledi. Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Dayanışma Avukatı Bedrettin Kalın, Artvin'de Çevre Mücadelesinin Hukuksal Yönü' konusunda katılımcıları bilgilendirdi. 'Artvin hepimizin Artvin'i ve bizi yalnız bırakmayın. Jandarma ve polise karşı yalnız kalmayalım, direnişimize desteğinizi esirgemeyin. Çevre davalarını mahkemeler değil halk kazanır. Zulme karşı direniş haktır ve biz Artvin'i asla bırakmayacağız' dedi ve katılımcıların 'Her yer Artvin, her yer direniş' sloganlarıyla salondan alkış aldı.

Panel sonunda katılımcılara plaketlerini Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Genel Sekreter Elvan Atay, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği'nden Nejla Yörüklü takdim etti.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…