Kiralık işçi olmayacağız!
03.03.2016
11:00

Kiralık işçi olmayacağız!

‘Özel İstihdam Büroları’na tepki göstermek için basın açıklaması yapan DİSK/Genel-İş Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, emekçilerin bu düzenleme ile ‘kiralık işçi’ adı altında köleliğe mahkum edileceğini, iş güvenliğinin ortadan kalkacağını söyledi.

DİSK/Genel-İş Bursa Şubesi, taşeron işçilere verilen kadro sözünün yerine getirilmemesi, kıdem tazminatının fona aktarılmak istenmesi ve ‘Özel İstihdam Büroları’nın getireceği tehlikeler hakkında basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Selahattin Atak, ‘Bu tasarı ile insanlık onuruna yakışmayan köle simsarlığı yasal hale getirilmek istenmektedir. Özel istihdam bürolarına geçici iş ilişkisini de kapsayacak biçimde ‘işçi kiralama’ yetkisi verilmesi ve güvencesiz çalışmayı yaygınlaştıracak düzenlemeler TBMM gündeminde yer almaktadır. TBMM’de iktidar partisi tarafından dayatılan ‘Özel İstihdam Büroları’na dair yasa tasarısı, işçi sınıfına köleliği dayatmaktadır. Bu yasa tasarısı bir avuç işçi simsarının ve onlardan işçi kiralayacak bir avuç sermayedarın talebidir’ şeklinde konuştu.

DİSK/Genel İş Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak tarafından Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde yapılan basın açıklamasına, Nilüfer Kent Konseyi çalışanları olarak bizler de katıldık ve destek olduk.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…