Taşımı kırma, kalbini kırarım!
12.11.2015
14:00

Kayapalı kadınlar diyor ki; Vurur yüze ifadesi, taş kıramazsın bitanesi!

Kayapa Mahallesi sakinleri bölgede yapılması planlanan taş ve kalker ocağı kırma tesisi alan genişletilmesi çalışmasına karşı çıkarak yetkili firma tarafından bilgilendirme toplantısının yapılmasını reddetti.

Kayapa Mahallesi’nde yapılmak istenen taş ve kalker ocağı kırma tesisi alan genişletilmesi çalışması için çevre etki değerlendirme (ÇED) toplantısı öncesi dün akşam bilgilendirme toplantısı organize ederek mahalleliyle bir araya geldik. Bölge halkı ile Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu’nun köy meydanında organize ettiği toplantıda Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, Kırsal Alan Çalışma Grubu temsilcisi Arca Atay ve Doğader Başkanı Murat Demir, bölgede herhangi bir çevre katliamına müsaade etmeyeceklerini ve mahalleliyle birlikte sonuna kadar mücadele edeceklerini belirttiler.

Kayapa Mahallesi sakinleri çevreyi ve yaşamlarını tehdit edecek olan maden ocağına karşı mücadelede kararlı olduklarını belirtti. Mahalleli bugün yetkili firma temsilcilerinin bilgilendirme toplantısı yapmasına karşı çıktı. Ellerinde dövizler ve attıkları sloganlarla tepkilerini dile getiren Kayapalı kadınlar, ormanlarının talan edilmesine sert çıktı. Kayapalı kadınlar ‘Vurur yüze ifadesi, taş kıramazsın bitanesi’, ‘Kayapa bizimdir, taş-maden şirketlerinin değil’, ‘Taşımı kırma, kalbini kırarım’ , ‘Toğrağıma dokunma’ yazılı pankartlarla köy meydanında eylem gerçekleştirdiler.

Firma yetkilileri ise toplantıya izin verilmemesinin ardından halkı bilgilendiremediklerine dair tutulan tutanak sonrası mahalleden ayrıldı. Bölgeye gelen CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da mahalle halkına destek vererek, ormanların talan edilmesine müsaade etmeyeceklerini dile getirdi. Kayapa eski Belediye Başkanı Ahmet Sarı da 2007 yılında aynı bölgede yapılmak istenen maden ocağına karşı açtıkları davayı kazandıklarını belirterek, yeni bir işletmenin kurulmaması yönünde ellerinde yargı kararı olduğunu belirtti. Mahalle sakinleri de 600 metre yakınlarındaki Davullu Dede mevkiine taş ocağı yapılmaması için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…