İhsaniye MK'dan açılış
05.11.2015
14:00

Demokratik katılımın en iyi örneklerinden olan Nilüfer Mahalle Komiteleri çalışmalarına devam ediyor.

Son olarak İhsaniye’de bulunan ve İhsaniye Mahalle Komitesi’nin kararıyla park alanı olarak belirlenen ‘Ortanca Parkı’ bugün düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Geçtiğimiz yıllarda mahallede bulunan Ortanca Parkı’nın altı otopark üstü park olacak şekilde düzenlenmesi kararının üzerine, bölge sakinleri tarafından kararın yanlış bir uygulamaya sebep olacağı düşüncesiyle Mahalle Komitesi ile birlikte hareket edilerek toplantılar düzenlendi. Düzenlenen halk toplantıları sonucunda alınan kararlar gereği Nilüfer Belediye Meclisi daha önce aldığı kararı değiştirerek park planını revize etti ve mahallenin talepleri doğrultusunda bugün açılışı yapılan Ortanca Parkı yerel demokrasinin özel örneklerinden biri olarak Mahalle Komiteleri tarihinde yerini aldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından gerçekleştirilen açılışa çok sayıda mahalleli ve Mahalle Komitesi üyesinin yanı sıra, Muhtar Selami Cengiz, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Nilüfer Mahalle Komiteleri Ofisi’nden K. Atlıhan Öge katıldı.

İhsaniye Mahalle Komitesi kararıyla demokrasi anlayışının bir ürünü olarak tasarlanan parkın bir diğer özelliği ise aydınlatmasının güneş enerjisiyle yapılması. Parka yerleştirilen paneller aracılığıyla parkın gece aydınlatması güneş enerjisiyle yapılacak.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…