Çiftçi Bayramı
18.06.2014
00:00

Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Çiftçi Bayramı etkinliği Tahtalı Mahallesi'nde yapıldı. Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle ertelenen 14 Mayıs Çiftçi Bayramı, gecikmeli de olsa 18 Haziran 2014 Çarşamba günü Tahtalı Mahallesi’nde kutlandı. 

Etkinliğe, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Rahşan Duygu Tursun, Meclis Üyeleri, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, NKK gönüllülerimiz ve Tahtalı Mahallesi sakinleri katıldılar. 

Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Çiftçi Bayramı etkinliği Tahtalı Mahallesi'nde yapıldı. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Rahşan Duygu Tursun ve Tahtalı Mahallesi Muhtarı Mehmet Oktay’ın konuşmalarıyla devam etti. 

Etkinliğin devamında düzenlenen panele, Nilüfer Belediyesi Çevre ve Kırsal Alan Danışmanı Arca Atay moderatörlüğünde, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Çiftçi Mehmet Yılmaz ve İlhan Sancar katıldılar. Arca Atay, ‘Türkiye’nin tarımda kendi kendine yeter bir ülke olma özelliğini yavaş yavaş kaybettiğini’ vurguladı. 

Panel, Arca Atay’ın 'Yerel tohumlara önem veriyoruz, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu bu konuyla ilgili çalışmalarına devam edecektir’ sözleriyle son buldu. 

Tahtalı Mahallesi kadınlarının hazırladıkları geleneksel ikram ile devam eden etkinliğimiz, BOSCH TSM Korosu ve Nilüfer Kent Konseyi Sevgi Korosu'nun mini konserleriyle sona erdi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…