3 Fidan Anması
05.05.2015
19:30

Üç Fidan Anması

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 43’üncü yılında Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer Belediyesi ve 68’liler Birliği Vakfı ortaklığında düzenlenen etkinlikle 3 Fidan Parkı’nda anıldı.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve 68’liler Vakfı Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu’nun konuşmalarıyla devam etti. 3 Fidan Anma Etkinliği’ne Deniz Gezmiş'in abisi Bora Gezmiş, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bora Gezmiş, ‘6 Mayısları anma günü değil, mücadeleyi tazeleme günü olarak görmeliyiz. Bundan sonra ağıt yakmak üzülmek yok. Gün mücadele günüdür. Bu olayla Türk halkının hayat damarlarını kesitler. Bu olayın intikamı alınmadan ölmek istemiyorum’ dedi.

Denizler’in arkadaşları Serpil Tonak, Melike Efendioğlu, Necla Kublin’in de söz aldığı konuşmaların ardından Bandista Grubu sahne aldı. Konser sonrası Denizler’in arkadaşları Betül Kuyucu’nun yönettiği ’68 ve Kadın’ konulu forumda o yıllarda kadına bakış açısını değerlendirdiler.

Ankara Ulucanlar Cezaevi’nde 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anma töreni 6 Mayıs sabahı saat 05.30’da 3 Fidan Parkı Anıtı’nda gerçekleştirildi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, 68’liler Birliği Vakfı Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu, ve STK’larının yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı anma töreni duygusal anlara sahne oldu.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…