Direniş Yeşil midir?
05.06.2014
00:00

Nilüfer’de Özgürlük ve Demokrasi Günleri’ kapsamında 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Nilüfer Kent Konseyi’nde “Direniş Yeşil midir?” forumu gerçekleştirildi. Taraf Gazetesi Yazarı Pelin Cengiz moderatörlüğünde düzenlenen foruma, Taksim Gezi Parkı Derneği’nden Bülent Müftüoğlu, “Suyun Ticarileşmesine Hayır Platformu” Temsilcisi Prof. Dr. Fuat Ercan, Kimya Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Uluşahin ve Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ertuğrul Aksoy konuşmacı olarak katıldılar.

Forumda, Gezi eylemlerinin büyük bir başlangıç olduğu, belki de bundan 15 yıl sonra Türkiye’nin genelini saran bir direniş hareketi olarak çok daha iyi anlaşılacağını ve Gezi direnişinin ve çevreci mücadelelerin bize farklı renklerin bir araya gelerek emeği sömüren diktacı sermayeye karşı ‘hayır’ diyebilmenin heyecanını yaşattığı konuşuldu.

Ayrıca, mermer ve taş ocakları nedeni ile içme suları kirlenen Başköylü kadınlar da foruma katıldılar. Kadınlar, mücadelelerinin hala devam ettiğini ve yılmadan usanmadan direneceklerini söylediler.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Suzan Orhan’ın “Ölü Doğa “ isimli sergisiyle renklenen forum, katılımcılara plaketlerinin verilmesinin ardından son buldu.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…