Kadın, yaşam, özgürlük!
08.03.2015
13:00

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin de bileşeni olduğu Bursa Kadın Platformu üyeleri ve yüzlerce kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Özgecan Aslan ve katledilen tüm kadınlar için yürüdü.

Atatürk Stadyumu önünden başlayan yürüyüş, sloganlar eşliğinde Heykel Atatürk Anıtı’na kadar devam etti. ‘Dikkat bu ülkede kadın katliamı var’, ‘Yasta değil isyandayız, evde değil sokaktayız’, ‘Kadın kadındır, çiçek babandır’, ‘Çocuk gelinler istemiyoruz’, ‘Kadın, yaşam, özgürlük’, ‘Geceleri de, sokakları da istiyoruz’, ‘Kadınlar yürüyor, mücadele büyüyor’ yazılı dövizler taşıyarak, şarkılar ve sloganlarla son zamanlarda artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için yürüyen kadınlar, Heykel önündeki basın açıklamasında bir araya geldiler.

Bursa Kadın Platformu’nun yaptığı basın açıklamasında, Özgecan Aslan ve katledilen tüm kadınlar için yürüdüklerini belirten kadınlar, ‘Özgecan’ın ve tüm kadınların katillerinden hesap soracağız. Canımız nasıl ve ne zaman isterse sokaklarda meydanlarda özgürce yaşamak biz kadınların da hakkı. Ne giyeceğimize, nerede, kiminle ve nasıl yaşayacağımıza, kaç çocuk doğuracağımıza, kürtaj olup olmayacağımıza da sadece biz karar veririz. Bu hayat bizim, bu karar bizim’ diyerek eylemi sonlandırdılar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler, Nazım Hikmet Kültürevi’nde, Fotoğraf sanatçısı Neriman Polat’ın ‘Ev Nöbeti’ adlı sergi açılışıyla devam etti. Açılışta konuşan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nebahat Ulugül, Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Nilgün Berk ve Fotoğraf Sanatçısı Neriman Polat, kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün artık son bulması gerektiğini vurguladılar. ‘Efendisi Olmayan Kadınlar’ oyunuyla sahneye çıkan Tayfun Talipoğlu, Mustafa Özarslan ve Grup Çığ’a, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Berk teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…