Direnen işçiler asla kaybetmez!
29.01.2015
11:00
DİSK Birleşik Metal İş’in grev kararı, Mudanya’da bulunan Prysmian Fabrikası'nda başladı.

Metal işçileri fabrika içinden “Direnen işçiler asla kaybetmez!” sloganıyla çıktı. Fabrika önünde açıklama yapan Birleşik Metal-İş Şube Başkanı AyhanEkinci, 10 kentte, 42 fabrika, 15 bin metal işçisi MESS patronlarına karşı greve başladı. Grev kararı çıktığı günden itibaren büyük bir kararlılıkla karşılandı ve bugün metal işçisinin sermaye dayatmalarına, MESS’e dur deme günüdür’ dedi.
Prysmian işçileri fabrikanın çıkış kapısından giriş kapısına sloganlar atarak yürüdü. Türk-Metal Sendikasına üye Yazaki işyerinde çalışan işçilerin grevi selamlamak için kapıya çıkmak istemesi üzerine, Yazaki güvenliği engel olmak istedi. Ancak Yazaki işçileri grev kararını ve Prsymian işçilerini destekledi. Grev pankartının fabrika girişine asılmasının ardından, işçiler sloganlar eşliğinde Mudanya İskele Meydanı’na yürüdü. Nilüfer Kent Konseyi gönüllüleri ve İşçi Hakları Çalışma Grubu üyelerinin de katıldığı grev, İskele Meydanı’nda yapılan şenlikle kutlandı.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…