İnegazi'ye çimento fabrikası
27.01.2015
12:30
Nilüfer’in İnegazi Mahallesi’nde yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı açılan dava sonucu, bilirkişi heyeti 27 Ocak 2015 Salı günü İnegazi’deydi. 

Bursa’daki sivil toplum kuruluşlarının açtığı dava sonucunda, mahkemenin tayin ettiği beş kişilik bilirkişi heyetiyle birlikte alana gidildi. Hakimin davalı ve davacı tarafları dinlemesinin ardından, alan gezisi yapıldı. Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, alanın ormanlık alan niteliğinde ve mutlak tarım arazisi olduğunu savundu. Çimento yapımı için yeterli kil ve suyun bölgede bulunmadığı, bunun için çevreden taşınarak getirilmesi gerektiği ve bu gerekliliğinde çevre tahribatını beraberinde getireceği söylendi. Ayrıca, söz konusu fabrikanın yapılması durumunda, çimento üretimi sonrasında oluşacak kül atıklarının akıbetinin ne olacağına dair açıklama yapılamaması çevrecilerin akıllarında soru işareti bıraktı. 

Yapılan inceleme gezisinin ardından, bilirkişi heyetinin üç ay içerisinde karar vermesi bekleniyor
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…