Atatürk Kent Ormanı'nı vermeyeceğiz!
06.12.2014
12:07
BASINA VE KAMUOYUNA

Önce, konserlerimizi düzenlediğimiz alanı aldılar elimizden.

Özel günlerimizle ilgili yürüyüşlerimizi gerçekleştirdikten sonra, sadece Nilüferlilerle değil tüm Bursa ile buluştuğumuz Hastane Alanı’nı elimizden alıp Büyükşehir Belediyesi’ne verdiler.

Şimdi Eker Park’ı istiyorlar.

Şimdi Konak Yüzme Havuzumuzu istiyorlar.

Şimdi 10.000 metrekare üzerindeki yatırım yapmış olduğumuz park alanlarımızı istiyorlar.

Ve şimdi Atatürk Kent Ormanı’mızı elimizden alıp Büyükşehir Belediye’sine vermek istiyorlar. Hatta verdiler. Tahliye talebi kararıyla geldiler. Şu an yürütmeyi durdurma kararı alındı ve mahkemenin adil davranarak Nilüferlilerin vergileriyle yapılmış ormanın Nilüferlilerde kalması kararı vermesini umut ediyoruz.  

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Nilüfer’in kendini göstereceği alanlara yönelik yaptığı saldırılara anlam veremiyoruz.  Büyükşehir Belediye meclisinin almış olduğu 10.000 metrekarenin üzerinde olan kamusal alanların “Büyükşehir Belediyesi’nin ukdesinde kamulaştırılma, düzenleme ve tasarruflarının yapılmasına” yönelik kararı geriye doğru işletilemez. Büyükşehir Belediyesi Nilüfer’e ve diğer ilçelere yeni yatırımlar yapabilir ancak yatırım yapılmış alanları talep edemez. Yatırımları yapılıp hizmete sunulmuş olan bu yerler Nilüferlilerindir.

Nilüfer Belediye’sinin kendini göstereceği alanlara saldırı niteliği taşıyan bu talepler Nilüferlileri derinden yaralamakta ve kafalarında soru işaretleri oluşturmaktadır. Neden?

10 yıldır Nilüfer Belediyesi’ne tahsis edilmiş olan Atatürk Kent Ormanı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir gerekçe gösterilmeden Nilüfer’den alınarak Büyükşehir’e devredilmek istenmektedir.  Nilüferlilerin vergileriyle bu dönem içinde 5.521.810 TL yatırım yapılmış ve işletmesinde herhangi bir sorun yaşanmamış, üzerinde hala yatırım projelerinin devam ettiği bu alan neden alınmak isteniyor? Nilüfer Belediyesince işletildiği her yıl sayıları katlanarak artan araç girişleriyle işletmesi kanıtlanan, gün geçtikçe rağbet gören ve tüm Bursa’ya hizmet eden bu alanın el değiştirmesi için hiçbir gerekçe haklı ve etik olamaz. Kaldı ki herhangi bir gerekçe de gösterilmemiştir. Pek çok insana istihdam sağlayan ve hiçbir kar amacı güdülmeden işletilen Atatürk Kent Ormanı’nın el değiştirme kararını kabul etmiyoruz.

Soruyoruz;

Kapıları tüm Bursalılara, üniversitelerimize, derneklerimize, Milli Eğitim ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün etkinliklerine hep açık olan ormanımızda Büyükşehir Belediyesi daha farklı ne yapmak istiyor ki talep etmektedir?

Soruyoruz;

Atatürk Kent Ormanı’nın el değiştirme talebine gerekçe gösterilememesinin nedeni buraya otel inşa etmek istenmesi midir?

Soruyoruz;

Amacı halka hizmet vermek olan bir alanın bir belediyenin elinden alınıp başka bir belediyeye verilmek istenmesinin nedeni farklı siyasi partilerden seçilmiş başkanlarının olması mıdır?

Nilüferlilerin vergileriyle yapılan alanlar Nilüferlilerindir.

Konser yaptığımız alanlara, yüzme havuzlarımıza, park alanlarımıza , ormanlarımıza, yatırım yaptığımız diğer kamusal alanlarımıza uzanan ellerin derhal geri çekilmesini talep ediyoruz.

Bu durum en hafif tabiriyle hizmet hırsızlığıdır.

Nilüferlilerin bir araya gelerek yaşam tarzlarını ortaya koydukları kamusal alanlar bilinmelidir ki Nilüferliler tarafından değiştirilebilir. Tüm Türkiye’ye örnek olan Mahalle Komiteleri uygulamalarıyla Nilüferliler kamusal alanlar inşa edilirken karar süreçlerinde yer alırlar. Örneğin yaklaşık bir yıldır Balat Ormanı’nın nasıl olması gerektiğini tartışan Balatlılar yatırımlar bittikten, istedikleri gibi bir Orman’ı kamu, sivil toplum kuruluşları, ilgili kurum/kuruluşlar ve mahalleliyle birlikte yaratılan ortak aklın sonucunda oluşturduktan sonra ne olacaktır? Büyükşehir Belediyesi yine devreye girip işletilen tüm demokratik süreci hiçe sayıp orayı da alacak mıdır? Orayı da alıp kendi istediği şekilde yeniden yapılandıracak mıdır? Çünkü bildiğimiz kadarıyla Büyükşehir Belediye’sinin çalışma sisteminde ne halk ne sivil toplum ne de meslek odaları görüşünü almak yoktur.

Bir kez daha söylüyoruz; Nilüferlilerin vergileriyle yapılan alanlar Nilüferlilerindir. Konser yaptığımız alanlara, yüzme havuzlarımıza, park alanlarımıza ve ATATÜRK KENT ORMANI’NA uzanan eller derhal geri çekilmelidir.

NİLÜFER KENT KONSEYİ
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…