Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü
25.11.2014
10:01
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele gününde kadınlar yine sokaklardaydı. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Nilüfer Kadın Dayanışma Merkezi tarafından organize edilen yürüyüş, Nilüfer Kent Konseyi önünden başladı. Yağmura rağmen sloganlar atarak yürüyen kadınlar, Nilüfer Organik Pazar Alanı’nda yürüyüşlerini noktaladılar. Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Helvacı, pazar alanında yaptığı basın açıklamasında, 2014 yılının ilk on ayında ülkemizde 255 kadının öldürüldüğünü, kadına karşı uygulanan şiddetin her geçen gün arttığını söyledi. Cumhurbaşkanının değişik dönemlerde kadın ve erkeğin eşit olmadığına işaret ederek, hükumetin bakış açısını ortaya koyduğunu belirten Helvacı, ‘kadınlar özgür olana kadar susmayacağız’ dedi. 

Yürüyüş ve basın açıklamasının ardından Uğur Mumcu Sahnesi’nde, Mersin Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu’nun ‘Oyun’ adlı film gösterimi yapıldı. Pelin Esmer’in yönettiği ve Hüseyin Aslanköylü’nün sanat yönetmenliğini yaptığı film kadınlar tarafından ilgiyle izlendi. Gösterimin ardından filmin oyuncularıyla söyleşi yapıldı ve teşekkür plaketleri takdim edildi.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…