Direniş Genç midir?
19.05.2014
00:00

31 Mayıs 2014 tarihinde başlayan Gezi olaylarından yola çıkarak düzenlenen ‘Nilüfer’de Özgürlük ve Demokrasi Günleri’ etkinlikleri ‘Direniş Genç midir?’ forumuyla, Nilüfer Kent Konseyi’nde yapıldı. Foruma katılan konuşmacılar Gezi ile birlikte Türkiye’de yeni bir siyasi sürecin başladığını vurgulayarak, bunun yaşamın her alanında kendini gösterdiğini söylediler. Forumda, ODTÜ Ayakta’dan İlknur Özcan, Gezi Aktivisti Deniz Özge Gürsu, Praksis müzik grubundan Serdar Türkmen, Gezi’nin yeni bir siyasi süreç başlattığını bu sürecin yaşamın tüm alanına yansıttığını kaydettiler. Gençlik hareketinin topluma öncü olduğu vurgulanan forumda, bu çerçevede Gezi’nin de öncü bir gençlik hareketi olduğu hatırlatıldı. Gezi ruhunun halen devam ettiğini belirten konuşmacılar hemen hemen tüm toplumsal tepkilerde bunun rahatlıkla görülebildiğini bildirdiler.

 
Fransız Gençlik Hareketi’nden Frida Bacht, Almanya Gençlik Hareketi’nden Polly Minyon’da konuşmacılar arasındaydı. Yabancı konukların konuşmalarının tercüme edilerek dinleyicilere aktarıldığı forumun devamında, Gezi olaylarının Türkiye’de ve uluslararası kamuoyunda yarattığı etkileri ve sonuçları ele alındı. Fransız ve Alman gençlik hareketi temsilcileri Gezi’nin, uluslararası kamuoyunda yarattığı tepkileri ve ülkelerinin bakış açılarını anlattı. Forum, katılımcıların sorularının ardından, Soma faciasında yaşamını yitiren emekçi arkadaşlarımızın anmasıyla sona erdi. 


Forum sonrasında, 19 Mayıs Gençlik Korteji’ne tahta bacak ekibiyle katılan Nilüfer Gençlik Meclisi Gösteri Kumpanyası, öncü oldukları sessiz yürüyüş sonunda hazırladıkları ‘Uyan’ isimli drama oyununu Nilüferlilere sergilediler. Büyük ilgiyle izlenen oyun, izleyicilerin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…