Dünya Kız Çocukları Nilüfer`de Buluştu
17.10.2022
12:22
Kız çocuklarının dünyanın her yerinde karşılaşmakta olduğu toplumsal cinsiyet eşitsizliği, eğitim, sağlık ve sosyal haklara erişim sorunlarına vurgu yapmak amacıyla her yıl 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü olarak kutlanmaktadır. 
2018 yılından beri paydaşı olduğumuz Dünya Kız Çocukları Günü Erasmus + Projesi kapsamında; Almanya, Polonya ve Nilüferli kız çocuklarını buluşturduk. 8 Ekim`de Türkiye`ye gelen konuklarımız, 9 Ekim Pazar günü Nilüfer Kent Konseyi`nde etkinliklerde bir araya geldi. Tanışma ve buz kırıcı oyunlar ile başlayan gün, tüm hafta boyunca gerçekleşecek etkinliklerin planını yaparak devam etti. Konuklarımızın ülkelerini, yaşadıkları şehri ve organizasyonlarını anlattıkları sunumların ardından bir takı atölyesi gerçekleştirdik.


10 Ekim Pazartesi güne Nilüfer Gençlik Evi`nde başlandı. İnci Dönüşüm Derneği`nin yürütücülüğünde yapılan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesinden sonra Misi turumuzu gerçekleştirdik. Edebiyat Müzesi`ndeki dil animasyonu ile keyifli dakikalar geçiren konuklarımız, Misi Kamp Karavan`daki akşam yemeği ile günü sonlandırdı. 


11 Ekim Salı günü teleferik ile Uludağ`a çıkan çocuklar, hem Dünya Kız Çocukları Günü`nü kutladı, hem oyunlar oynadı hem de atölye yaptı. Uludağ`daki güzel anların ardından Heykel`de Koza Han, Kapalıçarşı ve diğer tarihi mekanlar gezildi. 


12 Ekim Çarşamba`ya Balat Atatürk Ormanı`nda başladık. İnci Dönüşüm Derneği`nin yürütücülüğündeki oryantiring etkinliğinin ardından konuklarımız, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Barış Meclisi`nde buluştu. Buluşmanın ardından TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi`ni ziyaret eden konuklarımız, müze açık alanında gerçekleştirdikleri dans atölyesi ile günü sonlandırdı. 


13 Ekim Perşembe, konuklarımızla birlikte rotamız İstanbul`du. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin desteğiyle tüm gün boyunca Tarihi Yarımada`da, tarih kokan bir tur gerçekleştirdik. Yerebatan Sarnıcı ve Güllhane Parkı`ndaki gezinin ardından İstanbul Kent Konseyi`ni ziyaret ettik ve başkan Tülin Hadi ile buluştuk. 


14 Ekim Cuma Karaman Dernekler Yerleşkesi`nde Beceri ve Kodlama Atölyesi yaptık. Öğlen Ürünlü Kadın Derneğimizin nefis yemeklerinden tadan konuklarımız ardından Nilüfer Kent Bostanları`nı ziyaret etti. Buradan Nilüfer Belediyesi Çevre ve Kırsal Alan Koordinatörü Arca Atay`ın verdiği değerli bilgilerle ayrılan konuklarımız, Yüzüncüyıl Spor Merkezi`ndeki Carpet Bowl Turnuvası ile günü sonlandırdı. 

15 Ekim Cumartesi güne Nilüfer Kent Konseyi`nde başladık. Liderler ve kız çocuklarıyla yapılan haftalık değerlendirmeden sonra Nilüfer Dernekler Yerleşkesi`ndeki veda partisine geçildi. Parti öncesi tüm katılımcılar yöresel yemekler hazırladı. Bir sonraki gün ülkelerine dönüş yapan kız çocuklarıyla dolu dolu, keyifli, bilgilendirici ve farkındalık yaratan bir hafta geçirdik.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…