Sokak hayvanlarının yanındayız!
29.12.2021
12:01

Nilüfer Kent Konseyi`nde basın açıklaması düzenleyerek, sokak hayvanlarının barınaklarda değil yasada da belirtildiği gibi doğal alanlarında yaşamasını savunduk. Basın açıklamasına Nilüfer Kent Konseyi Başkanımız Neslihan Binbaş, Genel Sekreterimiz Emre Karagöz, Hayvan Hakları Grubu Başkanımız Sibel Muştucu ile gönüllülerimiz, Her Eve Bir Pati Derneği (HEPAD) üyeleri, Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Dilruba Uslu Cihan katıldı. Nilüfer Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubumuz adına açıklamayı Sedanur Bülbül okudu.

Açıklama şöyle;

``Bugün burada sokakta yaşayan can dostlarımızın haklarını savunmak için bir aradayız. Bu dünya üzerinde hayatı paylaşan tüm canlıların özgürce yaşama hakkını savunuyoruz. Hiçbir kin ve nefret söyleminin buna gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz. Bizler inatla, tüm gönüllülerimizle ve paydaşlarımızla sevgiyi çoğaltmak için çalışacağız.

Geçen hafta Gaziantep`te minik Asiye`nin iki pitbull`un saldırısına maruz kalmasına büyük bir üzüntü duyduk. Ailesinin de ne kadar büyük acı duyabileceğini çok iyi anlıyoruz.

Fakat ardından yapılan açıklamayı büyük bir üzüntüyle ve hayretle takip ettik.

Öncelikle minik Asiye`ye geçmiş olsun dileklerimizi gönderirken, şu konuyu özellikle vurgulamak isteriz: Köpekler veya diğer canlılar bekçilik için, savunma için; acı çektirilerek ve yaşamı kısıtlanarak kullanılamaz! Kötü, karanlık, küçük, kapalı ortamlarda yani bir canlıya uygun olmayan ortamlarda yaşamasına izin verilmemelidir.

Bizler hayvanların hayvanat bahçesinde yaşamasına karşı olduğumuz gibi tüm yaşamlarını barınaklarda yaşamasına da karşıyız ki bu yasal bir durum değildir.

Kanunun 13. Maddesinde net olarak; ``Sahipsiz hayvanların tedavi ve parazit mücadelesinin yapılmasının, aşılanmasının, kısırlaştırılmasının ve dijital kimliklendirme yöntemleriyle işaretlenmesinin yani rehabilitasyon sürecinin ardından bakımevine getiren belediye tarafından öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır`` denilmektedir.

Nilüfer Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu olarak 4 yıldır gerek kırsalda gerekse şehir içinde sahipsiz hayvanlar için verdiğimiz mücadeleyi tüm gönüllülerimiz ve paydaşlarımızla beraber sürdüreceğiz! Can dostlarımızın barınaklarda değil, doğal alanlarında yaşamasını istiyoruz. Sokak hayvanlarının yanında, talihsiz açıklamanın ise sonuna kadar karşısındayız!``

Ardından HEPAD adına açıklamada bulunan Emre Demir, ``Bu süreçte tüm kamu kurumlarını hukuka uygun davranmaya, tüm vatandaşlarımızı vicdanlı davranmaya davet ediyoruz`` dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş da; ``Biz Asiye’nin, işten çıkarılan babanın da bu hikayede mağdur olan sokak hayvanlarının da yanındayız`` açıklamasını yaptı.

(Açıklamaların tamamını izlemek için: https://bit.ly/3HlfV5e )

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…