10 Aralık Toprak Ana Günü`nü kutladık
10.12.2020
14:52

Günümüz dünyasının hayatın gerçek ritminden koparak hızlanmasına ve doğallığını yitirmesine tepki olarak ortaya çıkan ve hareket noktasını yemek kültüründen alan Slow Food hareketinin başlattığı ``Terra Madre`` 10 Aralık Toprak Ana Günü`nü İhsaniye Cumhuriyet Meydanı`ndaki Nilüfer Bostan`ın açılışında kutladık. Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreyerimiz Emre Karagöz, Slow Food hareketi ve Nilüfer Kent Konseyi`nin pandemi dönemindeki çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) Başkanı Arca Atay da kooperatifleşme ile Nilüfer Bostan`ın sağlıklı ürünleri halkla buluşturma sürecini anlattı. Atay`ın ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer`deki tarım faaliyetleri hakkında bilgileri aktardı. Ardından Nilüfer Bostan`a ürün temininde bulunan Eskişehir Yıldıztepe Kooperatifi`nden Yönetim Kurulu Üyesi Hale Kargın Kaynak, Altınova Kadın Kooperatifi`nden Başkan Yasemin Fazlaca ve Ürünlü Köyü Kadınları Dayanışma Derneği`nden Başkan Melek Dikme deneyim aktarımında bulundu.  

( Açıklamaların tamamına ulaşmak için: https://bit.ly/372CsnL )

Her yıl bir kırsal mahallemizde kutladığımız 10 Aralık Toprak Ana Günü`nde, bu sene pandemi sebebiyle İhsaniye Mahallesi CumhuriyetMeydanı`ndaki Nilüfer Bostan`ın açılışındaydık. Gelecek yıl sağlıklı günlerde, Nilüferimizin bir kırsal mahallesinde Toprak Ana Günü`nü kutlamak dileğiyle.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…