Ü.K. ile dayanışmak için Bursa Adliyesi`ndeydik!
15.09.2020
12:16

16 yaşındayken alıkonulan, darp edilen ve istismara maruz bırakılan Ü.K. ile dayanışmak için Bursa Adliyesi`nde basın açıklaması yaptık. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Kadın Meclisi Başkanımız Nergiz Döner, gönüllülerimiz ve Ü.K.`nin babası Erdoğan K.`nin katıldığı basın açıklamasını Binbaş okudu.

Açıklama şöyle:

Her gün en az birkaç taciz, tecavüz, şiddet ve istismar haberi ile tamamlıyoruz günü. Bunlar duyduklarımız. Basına ya da sosyal medyaya yansımayan kaç tane vaka var kim bilir! Kaç insan var hayatı kararan?

 

Bugün, 35 yaşındaki Aslan Atilla Kurtbaş tarafından 2 sene önce 16 yaşında reşit olmadığı bir yaşta istismar edilen Ü. K.`ye destek olmak için buradayız!

 

Geçmişten 2 tane taciz ve 1 tane uyuşturucu satıcılığı dosyası bulunan zanlı, 2 sene önce bir arkadaşı vasıtası ile tanıdığı Ü. K.`yi evinde zorla alıkoyarak, uyuşturucu veriyor. Evlerinde bulunan saldırgan köpekleri ile korkuttuğu ve darp ettiği Ü. K.`yi cinsel istismara maruz bırakıyor. Kurtbaş`ın annesi de, tüm bunlar olurken evde olmasına rağmen reşit olmayan bir kızın zorla alıkonulmasına, istismarına ve darp edilmesine ses çıkarmıyor.

 

Zanlı tüm bu suçlamalara rağmen avukatlık mesleğinden faydalanarak, suçlandığı tüm davalardan sadece meslek ruhsatının elinden alınması ile kurtuluyor.

 

Soruyoruz, başka canların daha yanmasını mı bekliyorsunuz? Suçluların sırtının sıvazlandığı mağdurun haklı sayılmadığı bu `erkek adalet` anlayışı yüzünden suç potansiyelini içinde barındıran tüm istismarcı faillere ortam sağlanıyor!

 

Artık yeter! Kadınlara ve çocuklara zarar veren bu zihniyeti kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz! Kadınları ve çocukları karanlığınıza teslim etmeyeceğiz!

Reşit olmayan bir kız çocuğunu darp eden, istismar eden ve evinde zorla alıkoyan Aslan Atilla Kurtbaş`ın gerekli cezayı alması için elimizden geleni yapacağız, davanın takipçisi olacağız! Bir kez daha haykırıyoruz ki, `erkek adalet değil, gerçek adalet!!`

 

Yaşasın kadın dayanışması!

 

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…