Nilüfer İklim Festivali`ni düzenledik
20.09.2019
17:29

Yoğun yağmur yağışı nedeniyle Konak Kültürevi`ne alınan programın açılış konuşmasını, Çocuk Meclisi Başkanı Sevim Eda Arslan yaptı. Arslan, konuşmasında bu gidişe dur denmezse bundan çok kısa bir süre sonra önünü alamayacağımız bir iklim sorunu ile karşılaşacağımızı belirtti. İklim Festivali`ne okullardan 400`e yakın çocuk katılım gösterdi.
Etkinlikte, başarılı genç Piyanist Arya Su Gülenç çevre ile ilgili bestesiyle ve piyanosuyla yer aldı.
Arya Su Gülenç`in ardından, Yuva Derneği`nden Emine Özkan, Yeşil Düşünce Derneği`nden Selin Uğurtaş etkinliğe katılan çocuklarla forum düzenledi. Forum sırasında, Bursa`da çevre aktivistliği yapan gençlere de söz hakkı verildi. Nova Okulu öğrencileri, Fridays For Future Bursa gönüllüleri ve aktivist iki genç kardeş Zeynep ve Kağan Sevinç, yaşanacak iklim krizi ile ilgili konuştular. Yürüttükleri mücadeleden bahseden gençler, yaşamı ve geleceği hayal ettiklerini, dünyaya yani evimize sahip çıkmamız gerektiğini belirttiler.
Forumda, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de küresel iklim krizi ile ilgili alınması gereken tedbirlere değindi.
Forum sonrası, çevre dostu atölyeler yapıldı. Tohum topu atölyesi, doğal deterjan atölyesi, kitap takası, geri dönüşüm atölyeleri ve daha pek çok atölye çalışması yürütüldü.
Atölyelerden sonra, İklim Trio, Penadrop ve Eski Liman birbirinden keyifli şarkılarıyla festivale renk kattı.
Yeni kurulan Bursa Çevre Platformu bildirgesini okudu. Aykırı Sinema Derneği`nin çevre belgeseli ile festival son buldu.
Bugünün sonunda bir kez daha acı bir şekilde anladık ki, dünya evimiz gidecek başka bir yerimiz yok ve evimiz yanıyor! Bunun için bir şey yapmalıyız. İklim için birleşmeliyiz!

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…