Kaz Dağları hepimizin!
02.08.2019
16:57

 Çanakkale halkının akciğeri ve önemli bir su havzası olan Kaz Dağları yok oluyor. Tarım alanlarının, hayvanların yaşam alanlarının ve endemik bitki türlerinin yok olması da cabası.

Tüm bu çevre katliamına sesini yükselten Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Kent Konseyi, tüm Türkiye`den duyarlı vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarını bugün, Su ve Vicdan Nöbeti`ne davet etti.

Nöbete bileşeni olduğumuz Türkiye Kent Konseyleri Platformu da destek verdi. Nilüfer Kent Konseyi`nden Su ve Vicdan Nöbeti `ne; Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Genel Sekreter Elvan Atay, Nilüfer Kent Konseyi Çevre Meclisi Eş Sözcüleri Ertuğrul Aksoy ve Neriman Usta katılım gösterdi.

Altın arama çalışmaları bitene dek, mücadeleye devam!

Türkiye Kent Konseyleri Platformu`nun yaşanan doğa katliamı ile ilgili basın metni;

`Çanakkale`nin su kaynağını oluşturan Atikhisar Barajı Havzası üstünde kurulması planlanan ve Kaz Dağları`ndaki yaşamı tehdit eden, siyanürle altın çıkarma iznine karşı Kent Konseyleri Platformu olarak buradayız.
Devam eden Su ve Vicdan Nöbeti`ne destek için, kesilen 195 bin ağacın hesabını sormak için, daha fazla doğa katliamına izin vermemek için, Türkiye`nin tüm yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin yağmalanmasına son vermek için, yaşam alanlarımızın kirli rant ilişkilerine kurban edilmemesi için, BURADAYIZ!
Çanakkale`nin dağları, Kaz Dağları 43 maden üstüne 30`u altın ruhsatı ile yağmalanmak istenmektedir. Buna Kent Konseyleri olarak izin vermemiz mümkün değildir. Bu talan sona erene kadar, tüm Türkiye’nin siyasi anlayışla yağmalanmasına, ruhsatların şirketlere peşkeş çekilmesi sona erene kadar buradayız!
Tüm Türkiye`ye çağrımızdır; doğaya, yaşam alanlarımıza yapılan pervasızca ve yoğun saldırılara karşı ülkemizi yaşam alanlarımızı korumaya, güçlerimizi birleştirmeye ve bu mücadeleye ortak olmaya çağırıyoruz.
BU BİR GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISIDIR!`

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…