Geyik avı ihalesine tepki!
29.05.2019
14:00

Geyik avı ihalesine tepki!

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün geyik avlamak için ihale açması ve avcılığı yasallaştırmasına karşı çıkan doğa savunucuları basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi.

Bursa Orman 2. Bölge Müdürlüğü’nün, Bilecik Atatürk Orman Köşkü çevresinde yaşayan 2 geyik için 14.000 lira değer biçerek, 10 Haziran tarihinde ihale yapılacağı duyurusunda bulunmasının üzerine sosyal medyada pek çok kişi alınan karara tepki gösterdi. İhalenin açılmaması için imza toplayan DOĞADER, bugün Fatih Sultan Mehmet Bulvarındaki Bursa Orman 2. Bölge Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan DOĞADER Başkanı Caner Gökbayrak, “Son 10 yıl içinde geliştirilen projelerle İnegöl Tüfekçikonak HES’te olduğu gibi vadilerden akan küçük dereler, dağların üst rakımlarında birleştirilerek HES ve barajlara yönlendirilmekte, kurutulan vadilerde içecek su bulamayan yaban hayvanları çaresiz ölüme sürüklenmektedir. Ormanlar ve doğal alanlarda artan oranda insan işgali, avlanmayla birlikte yaşama şansını tümüyle ortadan kaldırmaktadır. Bursa Orman 2. Bölge Müdürlüğü, Bilecik Atatürk Orman Köşkü çevresinde yaşayan 2 geyik için 14.000 lira değer biçerek, 10 Haziran tarihinde ihale yapılacağı duyurusunda bulundu. Duyuruya göre avcılarla birlikte seyahat acenteleri da ihaleye katılabilecek. Avcılık öne sürüldüğü gibi bir spor dalı değildir. Zevki için bir canlının yaşamını sonlandıran hiçbir davranış, spor olarak adlandırılamaz.” diyerek konuyla ilgili tepkileri dile getirdi. Basın açıklamasına Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Genel Sekreter Elvan Atay ve Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan da katılarak destek verdi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…