Köy Enstitüleri'nin 79. Yıldönümü
14.04.2019
14:00

Aydınlanmanın ışığı hiç sönmeyecek!

‘Köy Enstitüleri’nin 79. Kuruluş Yıldönümü’ etkinliği Misi’de gerçekleşti.

Nilüfer Kent Konseyi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Bursa Şubesi ve Nilüfer Belediyesi iş birliğiyle Misi’de düzenlenen etkinliğe, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Misi Köyü Gümüştepe Mahallesi Muhtarı Haluk Balta, YKKED Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü, Köy Enstitüleri mezunları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Fehmi Enginalp, 'Köy Enstitüleri'nin açılmasıyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanında eğitim ışığı yandı. Köy Enstitüleri'ni değerli kılan uygulamalı eğitim, aydınlanmacı, özgürlükçü ve demokrasi felsefelerini benimsemesidir. Anadolunun dört bir yanına dağılan öğretmenlerimiz bu felsefeleri bir ışık gibi yaydılar.' dedi. Turgay Erdem ise konuşmasında, 'Köy Enstitüleri bir çok bilim insanı, eğitmen, araştırmacı ve öğretmen yetiştirdi. Eğer Köy Enstitüleri devam ediyor olsaydı, belki bugün bilim ve ekonomide çok daha ileride olabilirdik. Köy Enstitüleri mimarlarını şükranla anıyoruz.' dedi.

Açılış konuşmalarının ardından YKKED Bursa Mandolin Topluluğu Dinletisi, halk oyunları gösterisi ve türkü dinletisi düzenlendi. Gösterilerin ardından Misi Sanatevi’nde ‘Toprağın Çocukları’ belgesel gösterimi ve sergi açılışı gerçekleşti. Etkinlik Prof. Dr. Oğuz Makal ile ‘Sönmeyen Eğitim Işığı: Köy Enstitüleri’ söyleşisi ile son buldu.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…