17 Nisan Çiftçi Mücadele Günü
17.04.2014
00:00

Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu, 17 Nisan Uluslararası Çiftçi Mücadele Günü’nü Konaklı Mahallesi’nde gerçekleştirdiği etkinlikle kutladı. 17 Nisan Perşembe Günü Konaklı Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Atlıhan Öge, “Nilüfer Kent Konseyi olarak dünya çiftçilerinin toprak, tohum, su mücadelelerinin simgesi olan bugünü anarak mücadeleye sahip çıkıyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Nilüfer Belediyesi Çevre Danışmanı Arca Atay’ın moderasyonunda Çiftçi Forumu düzenlendi. Forumda Konaklı Mahallesi’nden Halil Ertem “Kavun üreticiliği”, Hasan Alkın “Zeytin üreticiliği” Çaylı Mahallesi’nden Selahattin Ayaz “Sebze üreticiliği” konusunda, Çatalağıl Mahallesi’nden Sadi Öztürk ise “Hayvancılık” konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.

Forumun ardından Film Kolektifi’nin “Dünya Çiftçileri” adlı, Fransız köylülerinin koyunları ile Louvre Müzesi’ni basarak gerçekleştirdikleri bir eylemi konu olan kısa film gösterileri yapıldı.

Film gösterimlerinin ardından, Üzüm Üreticileri Sendikası Başkanı Adnan Çobanoğlu bir söyleşi gerçekleştirdi. Çobanoğlu söyleşisinde, çiftçilerin ortak bir duruş sergileyemedikleri takdirde gıda egemenliğini kaybedeceklerinin altını çizdi.

Söyleşiden sonra Konaklı kadınlarının hazırladığı yerel ikramların ardından etkinlik son buldu.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…