Karaağızlılar kararlı
03.08.2018
12:00

Karaağız'da Enerji Santraline geçit yok!

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde bulunan Karaağız Köyü''nde yaşayan vatandaşlar, bölgeye yapılması planlanan Biyokütle Enerji Santrali''ne karşı direnişlerini sürdürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı''nca söz konusu tesis için verilen ''ÇED gerekli değildir'' raporu üzerine kararı protesto eden köylüler, santrali yapacak şirketin bölgeye tırlarla malzeme göndereceği bilgisi üzerine eyleme geçti. Köylüler, bölgeye malzeme getirilmesini engellemek amacıyla köy girişinde başlattıkları nöbete gece gündüz devam ediyor. Bölge sakinleri Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Enerji Bakanı''na da çağrı yaparak, bölgeye santral kurulmaması talebini iletiyor. Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Genel Sekreter Elvan Atay, Yürütme Kurulu Üyemiz Celal Boyoğlu ve gönüllülerden oluşan bir ekiple bölgeyi ziyaret ederek mahalleliyi dinleyen Fehmi Enginalp, ''Kırk gündür süren haklı bir mücadele veriyorsunuz. Nilüfer Kent Konseyi olarak yaşadığımız kentin daha güzel ve daha sağlıklı olması için çabalıyoruz. Havamız ve suyumuz her geçen gün daha da kirleniyor ve bizler sağlığımız için mücadele etmezsek ne için mücadele edeceğiz? İşte bu yüzden de haklı mücadelenizde yanınızda olacağız.'' diyerek, çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek hep birlikte direnen ve köylerine sahip çıkan mahalle sakinlerine destek sözü verdi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…